Cebula Perłowa Żurawinowa
Cranberry Pearl Onions może być właśnie bezglutenowym przepisem, którego szukałeś. Za 1,94 USD za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka, 5 g tłuszczu i łącznie 228 kalorii. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób. Mieszanka masła, soli, wody i kilku innych składników wystarczy, aby przepis był tak pyszny. Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 17% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak cebula perłowa, marynowana cebula perłowa i glazurowana cebula perłowa.
Instrukcje
W dużym rondlu zagotuj wodę.
Dodaj cebulę; gotować przez 3 minuty.
Odcedzić i przepłukać w zimnej wodzie; obierać.
Na dużej patelni smaż cebulę na maśle i oleju na średnim ogniu, aż lekko się zrumieni, około 5 minut. Wymieszaj sok żurawinowy i sól. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz temperaturę do średnio-niskiej; przykryć i smażyć, aż cebula będzie miękka.
Dodaj sos żurawinowy i sok z cytryny; gotować i mieszać, aż mieszanina będzie gęsta i syropowata.