Całe święto Dziękczynienia Indyk z Miles Standish farsz i sos

Całe święto Dziękczynienia Indyk z Miles Standish farsz i sos
Całe święto Dziękczynienia Indyk z Miles Standish farsz i sos może być tylko hor d ' oeuvre szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 1044 kalorii, 115g białka, oraz 57 g tłuszczu każdy. Na 3,32 zł za porcję, ten przepis okładki 42% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 30 minut. Mieszanka tymianku, indyka, pepperoni i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 16 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest idealny do Święto Dziękczynienia. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Dziękczynienie indyk i sos, Loosen-YER-Belt Thanksgiving Turkey Farsz, oraz Dzień po Święcie Dziękczynienia farsz i zapiekanka śniadaniowa z indyka dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Na dużej patelni roztopić 2 łyżki (1/4 kija) masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać cebulę i seler. Doprawić solą i pieprzem. Gotować warzywa, na średnim ogniu, aż półprzezroczyste, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
SelerSeler
CebulaCebula
5
Wyjąć patelnię z ognia i przenieść zawartość do miski. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Ułóż kromki chleba w jednej warstwie na blasze do pieczenia i tosty do jasnobrązowego. Alternatywnie, brązowy je w tosterze. Podczas gdy chleb jest jeszcze gorący, lekko posmaruj obie strony każdego kawałka masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
ChlebChleb
TostyTosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
TosterToster
7
Pokroić w 1-calowe kwadraty i przenieść je do dużej miski. Wymieszać z solą, pieprzem, tymiankiem, szałwią i rozmarynem.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
PieprzPieprz
TymianekTymianek
Szałwia LekarskaSzałwia Lekarska
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Wymieszać do wymieszania. Odstawić.
9
Podgrzać łyżkę masła i, w małej patelni, szybko podsmażyć kawałki serca i żołądków, 30 sekund. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Wyjąć z ognia i dodać go do miski selera i cebuli. Wymieszać, aby zmiksować.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Rozgrzać dużą patelnię, dodać kolejną łyżkę masła i podsmażyć kawałki pepperoni na dużym ogniu przez 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Pieprzowego Sera Jack, Posiekanego1/2 Funta Pieprzowego Sera Jack, Posiekanego
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Osuszyć na ręczniku papierowym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
13
Połączyć mieszankę selera i cebuli, gotowane śniadanie kiełbasa, mozzarella i pepperoni w misce zawierającej tosty chleba.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kiełbasa śniadaniowaKiełbasa śniadaniowa
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
1/2 Funta Pieprzowego Sera Jack, Posiekanego1/2 Funta Pieprzowego Sera Jack, Posiekanego
SelerSeler
ChlebChleb
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
14
Wymieszać, aby zmiksować i dodać filiżankę wywaru z kurczaka, aby zwilżyć wszystkie składniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
15
Indyka ułożyć na płaskiej powierzchni, doprawić solą i pieprzem od wewnątrz i na zewnątrz, a jamę nadziewać farszem. Truss indyka lub, alternatywnie, związać nogi zamknięte z mocnym kawałkiem sznurka kuchennego, aby upewnić się, że farsz nie wypadnie, jak indyk piecze. Resztę farszu owinąć folią aluminiową i utrzymać ją dość płaską, jak dużą kopertę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
FarszFarsz
Cała TurcjaCała Turcja
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek KuchennySznurek Kuchenny
16
Przełożyć indyka na patelnię do pieczenia, w razie potrzeby wyposażoną w stojak do pieczenia i namoczyć gazę w maśle.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SernikSernik
17
Posmaruj pozostałe masło na wierzchu ptaka i przykryj piersi gazą, aby zapobiec poparzeniu górnej skóry przed ugotowaniem indyka. Opuść piekarnik do 350 stopni F i umieść patelnię na środku piekarnika. Gotować indyka przez około 12 minut na Funt.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
SernikSernik
PiekarnikPiekarnik
18
Po około 2 godzinach gotowania wyjmij patelnię i umieść opakowanie z folii aluminiowej zawierające farsz na dnie patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
19
Zdjąć gazę z wierzchu piersi i włożyć indyka do piekarnika.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cała TurcjaCała Turcja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
PiekarnikPiekarnik
20
Umieść karkówkę i wywar z kurczaka do sosu w garnku i gotuj delikatnie na wolnym ogniu, gdy Indyk skończy gotować. Zapasy powinny zmniejszyć się o około połowę. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
StadoStado
Cała TurcjaCała Turcja
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
GarnekGarnek
21
Skąd wiesz, kiedy to się skończy? Temperatura mięsa udowego (gdzie mięso jest najgrubsze i zajmuje najdłuższy czas gotowania) powinna rejestrować 165 stopni F podczas testowania za pomocą termometru natychmiastowego odczytu. Po zakończeniu wyjmij ptaka z piekarnika, przenieś go na płaską powierzchnię (lub półmisek do serwowania) i pozostaw na 20 do 30 minut przed wyjęciem farszu i rzeźbieniem mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
FarszFarsz
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PiekarnikPiekarnik
22
Zrób sos: o ile dno patelni nie zostanie spalone, możesz zrobić pyszny sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
23
Umieść patelnię do pieczenia nad palnikami na piecu, dodaj musztardę i Marsalę do patelni i ogrzej ją na małym ogniu. Zeskrobać dno, aby uzyskać kapanie i smaczne kawałki z dna patelni jak Marsala zmniejsza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
MusztardaMusztarda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiecPiec
24
Odcedzić szyjkę z wywaru i wlać około 1/2 szklanki do małej miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
StadoStado
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
25
Mąkę ubić do miski, uważając, że nie ma grudek. Zmniejsz Marsala, aż nie ma prawie żadnej cieczy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, SchłodzonejCiężka śmietana Plus 1/3 Szklanki Ciężkiej śmietany, Schłodzonej
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
26
Dodaj pozostały wywar z kurczaka i mieszaninę mąki do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
27
Trzepaczka do miksowania. Smak przypraw. Zmniejszyć, aż mieszanina zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
28
Przenieś się na sosjerkę!
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SOS ŁódźSOS Łódź

Składniki

8zdanieseler, łodygi przycięte z liści i końców, umyte, suszone i pokrojone w cienkie plasterkiseler, łodygi przycięte z liści i końców, umyte, suszone i pokrojone w cienkie plasterki2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikurczak niskosodowy, gotowany i chłodzonykurczak niskosodowy, gotowany i chłodzony1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Musztarda DijonMusztarda Dijon2(zima)mąka uniwersalnamąka uniwersalna10świeże liście szałwii, łodyżki i pokrojone w cienkie paskiświeże liście szałwii, łodyżki i pokrojone w cienkie paski2(zima)świeży tymianek, łodygowy i umytyświeży tymianek, łodygowy i umyty16Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól koszerna i świeżo zmielony biały pieprzSól koszerna i świeżo zmielony biały pieprz2Średnia żółta cebula, posiekanakurczak niskosodowykurczak niskosodowy1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwytrawna Marsala (lub Sherry)wytrawna Marsala (lub Sherry)454Orzechy dowolne (posiekane)ser mozzarella pokrojony w kostkę 3/4 calaser mozzarella pokrojony w kostkę 3/4 cala283Orzechy dowolne (posiekane)pepperoni, bez skóry, pokrojone w drobną kostkępepperoni, bez skóry, pokrojone w drobną kostkę454Orzechy dowolne (posiekane)schabowa kiełbasa śniadaniowa, łamana na małe kawałki i gotowanaschabowa kiełbasa śniadaniowa, łamana na małe kawałki i gotowana11 funt cukinii,rozmaryn suchyrozmaryn suchy1Indyk, pokrojony na małe kawałkiIndyk, pokrojony na małe kawałki6kilogramyIndyk, wnętrzności usunięte i zarezerwowane, a szyja zarezerwowana dla sosuIndyk, wnętrzności usunięte i zarezerwowane, a szyja zarezerwowana dla sosu1serduszko z indyka, pokrojone na małe kawałkiserduszko z indyka, pokrojone na małe kawałki1kijemasło niesolone, stopionemasło niesolone, stopione8plastrybiały chleb kanapkowybiały chleb kanapkowy31 kwarta pełnego mleka o temperaturze pokojowejżółta cebula, obrana, przekrojona na pół i pokrojona w cienkie plasterkiżółta cebula, obrana, przekrojona na pół i pokrojona w cienkie plasterki8(zima)przyklej do 1 1/4 patyczka niesolonego masłaprzyklej do 1 1/4 patyczka niesolonego masła1duży kawałek2 łyżeczki soli koszernej, podzielone, plus więcej do posypania2 łyżeczki soli koszernej, podzielone, plus więcej do posypania16Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySznurek kuchennySznurek kuchenny
TrudnośćEkspert
Gotowe W6 hrs, 30 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia37
Magazyn