Cargamanto i sałatka z zielonej fasoli z sosem Chimichurri
Cargamanto i sałatka z zieloną fasolą z sosem Chimichurri może być tylko Ameryka Południowa przepis, którego szukasz. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 234 kalorie, 5G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Udaj się do sklepu i odbierz żeberka selera, fasolę cargamanto, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Sałatka Z Zielonej Fasoli Z Sosem Salsa, Sałatka z zielonej fasoli z kremowym sosem, oraz Sałatka Z Zielonej Fasoli Z Sosem Z Koziego Sera dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przykryj fasolę cargamanto wodą o 2 cale w średnim garnku. Doprowadzić do wrzenia, a następnie zagotować 1 minutę.
Zdjąć z ognia i przykryć, a następnie moczyć 1 godzinę.
Spuścić, wyrzucając wodę.
Powrót odsączone ziarna cargamanto do garnka i dodać 8 szklanki wody i 1/2 łyżeczki soli. Doprowadzić do wrzenia, następnie dusić fasolę, częściowo przykrytą, do miękkości, 1 1/4 do 1 1/2 godziny.
Czosnek mielony i rozgnieść na pastę z 1/2 łyżeczki soli, następnie ubić razem z sokiem z cytryny i olejem w dużej misce.
Dobrze odcedzić fasolę cargamanto i dodać do dressingu, gdy jest jeszcze gorący, podrzucając do płaszcza. Schłodzić do temperatury pokojowej, mieszając od czasu do czasu, około 20 minut.
Ugotuj zieloną fasolkę w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą (2 łyżki soli na 6 litrów wody), aż będzie miękka, 4 do 6 minut.
Odcedzić, a następnie zanurzyć się w łaźni lodowej, aby zatrzymać gotowanie.
Fasolę odsączyć i osuszyć, a następnie wymieszać z fasolą cargamanto z selerem naciowym i pietruszką. Doprawić solą i pieprzem i podawać w temperaturze pokojowej.
* Suszona fasola cargamanto jest dostępna na rynkach latynoskich i w niektórych supermarketach. Zamiast używać metody szybkiego namaczania, można moczyć suszoną fasolę (bez podgrzewania) przez noc. * Sałatkę z fasoli najlepiej spożywać w dniu jej wykonania.