Cakespy: czerwone i zielone świąteczne ciasteczka
Cakespy: czerwone i zielone świąteczne ciasteczka mogą być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 352 kalorie, 3G białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Serious Eats ma 6 fanów. Jeśli masz pod ręką cukier granulowany, masło, cukier cukierniczy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest idealny do Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Cakespy: Zamień Resztki Świątecznych Ciasteczek W Grzanki, Cakespy: Christmas Goose Trompe l ' oeil Cake, oraz Świąteczne ciasteczka: norweskie świąteczne ciasteczka, marchewka przyprawiona śliwką i czekolada pomarańcza.
Instrukcje
Zrób ciasteczka. Rozgrzej piekarnik do 177°.
W misce wymieszać mąkę, sodę oczyszczoną i sól; w osobnej misce wymieszać maślankę i wanilię.
Ubij razem masło i cukier w dużej misce z mikserem elektrycznym, aż blady i puszysty, o 3 protokół, następnie dodać jajko, ubijając, aż dobrze połączone.
Wymieszać w mieszaninie mąki i maślanki mieszaniny na przemian w partiach z małą prędkością (skrobanie w dół strony miski od czasu do czasu), zaczynając i kończąc mieszaniną mąki.
Wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji (Tekstura znajduje się gdzieś pomiędzy ciasteczkiem a ciasteczkiem drop).
Za pomocą cookie lub ice cream scoop, umieścić kopce ciasta o 3 cali od siebie na pergaminie wyłożonej blachy do pieczenia. Jeśli użyjesz miarki do ciastek, prawdopodobnie otrzymasz około 12 średniej wielkości ciastek; jeśli użyjesz miarki do lodów, która jest zazwyczaj nieco większa, otrzymasz około 8 dużych ciastek.
Piec w środku piekarnika, aż szczyty są dmuchane i blady złoty, a ciasteczka wiosna z powrotem po dotknięciu, 15 do 17 minut.
Przenieść metalową szpatułką do stojaka i ostudzić, aż osiągną temperaturę pokojową.
Podczas gdy ciasteczka chłodne, zrobić lukier. W mikserze elektrycznym masło śmietankowe, dodając wanilię, a następnie cukier cukierniczy, kawałek po kawałku, aż osiągnie pożądaną konsystencję. Oddziel lukier na dwa oddzielne Dania.
Połącz lukier w każdym naczyniu z barwnikiem spożywczym (użyłam około 10 kropli zieleni i 10 kropli Czerwieni dla mocnych, żywych kolorów), aż do pełnego połączenia.
Aby zamrozić, najpierw Odwróć ciasteczka—faktycznie zamrozisz płaską dolną stronę. Zamrozić ciasteczka jedna strona na raz. Odkryłem, że mogę uzyskać ostrzejszą linię w dół środka, jeśli zacząłem lukier z zewnątrz, kończąc z udarem w dół środka. Podczas dodawania drugiego koloru lukier, kluczem jest, aby upewnić się, że mróz część, w której dwa kolory dotykają ostatni, lukier linię podziału w jednym gładkim pociągnięciem (bez cofania lub będzie przeciągnąć inny kolor lukier z powrotem z Tobą!).
Podawać natychmiast; przechowywać w temperaturze pokojowej w szczelnym pojemniku. Odkryłem, że najlepiej smakowały w dniu, w którym zostały wykonane, lub następnego dnia.