Bun Chao Gio-Kluski Wietnamskie Z Sajgonkami

Bun Chao Gio-Kluski Wietnamskie Z Sajgonkami
Przepis Bun Chao Gio-Wietnamski makaron z Sajgonkami jest gotowy w około 35 minut i zdecydowanie jest świetnym bezmleczne opcja dla miłośników Wietnamskiej żywności. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 91g białka, 116g tłuszczu, oraz w sumie 2307 kalorii. Ten przepis służy 1 i kosztuje $15.18 za porcję. To będzie hit w Twoim Wiosna wydarzenie. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 13 mówi, że trafiło w sedno. Sprawdza się jako danie główne. Jeśli masz mieloną paprykę, sałatę baby cos, paprykę chili i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć białko jaj można śledzić to danie główne z Tort czarno-biały jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Chao Ga-Wietnamska Kasza Ryżowa, Wietnamskie sajgonki {A How-To}, oraz Wietnamskie Sajgonki dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Grzyby namoczyć we wrzącej wodzie do miękkości.Namoczyć 20 g wermiszelu ryżowego we wrzącej wodzie do miękkości.Włóż do robota kuchennego: zmiękczony wermiszel ryżowy, zmiękczone grzyby, mielone mięso wieprzowe, czosnek, dymka, marchew, jajko, sól, pieprz i sos hoi sin i szybko zmiksuj (Nie dopóki nie będzie to pasta).
Składniki, których będziesz potrzebować
Wermiszel RyżowyWermiszel Ryżowy
DymkaDymka
Wieprzowina MielonaWieprzowina Mielona
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
2
Wytnij ciasto na sajgonki (jeśli w dużych arkuszach) na kwadraty, około 10 - 15 cm z każdej strony.Dla każdego kwadratu, skręcić tak punkt jest w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciasto Na SajgonkiCiasto Na Sajgonki
3
Umieść łyżkę mieszanki tuż pod środkiem kwadratu i uformuj ją w mały kłodę (nie aż do krawędzi).Weź dolny punkt i złóż mieszaninę, chowając się po przeciwnej stronie.
4
Roll up one full roll.Złóż każdy punkt boczny na środek.Zakończ zwijanie wokół górnego punktu i przyklej do niego białko jaja.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
5
Podgrzej olej roślinny do wysokiej temperatury, sprawdź, czy jest wystarczająco gorący, upuszczając mały kawałek ciasta-jeśli będzie bąbelkowy, jest gotowy.Sajgonki gotować w oleju na złoty kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
6
Umieść gotowane sajgonki na ręczniku kuchennym, aby osuszyć olej.Włożyć sałatę, kiełki, ogórek, posiekane zioła do dużej miski do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki1-1/2 Szklanki Posiekanej Czerwonej Papryki
KiełkiKiełki
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Podgrzać litr wody do wrzenia.Gotować pozostały wermiszel ryżowy (zajmie tylko kilka minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
Wermiszel RyżowyWermiszel Ryżowy
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
8
Osuszyć wermiszel w durszlaku, spłukać letnią wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
9
Umieść ryżowy wermiszel na zieleni w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wermiszel RyżowyWermiszel Ryżowy
ZieloniZieloni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Na wierzch posypać orzeszkami ziemnymi i smażoną szalotką.Sajgonki pokroić na kawałki wielkości kęsa i umieścić na górze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
11
Połącz w misce cukier-wodę, sos rybny, posiekane czerwone chili i sok z limonki, a następnie polej danie z makaronem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
1 Truskawka Bez łuski1 Truskawka Bez łuski
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame1/2 Szklanki łuskanego Groszku Edamame
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Składniki

2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki3 krople sosu sojowego3 krople sosu sojowego1marchew, posiekana z grubszamarchew, posiekana z grubsza596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana kolendraposiekana kolendra2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisałata baby cossałata baby cos796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekany ogórekposiekany ogórek796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisuszone grzyby shiitakesuszone grzyby shiitake12 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku2 łyżki świeżo wyciśniętej cytryny lub do smaku1białko jajabiałko jaja1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos rybnysos rybny2ząbki czosnkuząbki czosnku11 funt cukinii,Do podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryżDo podania ciepłe tortille kukurydziane lub biały ryż200Orzechy dowolne (posiekane)wieprzowina mielonawieprzowina mielona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)sos hoisinsos hoisin1Limonka, sok zLimonka, sok z596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana miętaposiekana mięta596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipokruszone orzeszki ziemnepokruszone orzeszki ziemne1małeczerwona papryka chiliczerwona papryka chili100Orzechy dowolne (posiekane)suszone wermiszele ryżowesuszone wermiszele ryżowe1szczypta1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych1 uncja kiełków bambusa, poćwiartowanych596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkismażone szalotki (kupione już gotowane w paczce w azjatyckiej alejce)smażone szalotki (kupione już gotowane w paczce w azjatyckiej alejce)2dymkadymka10arkuszeowijarki do sajgonek (do smażonych sajgonek)owijarki do sajgonek (do smażonych sajgonek)11 funt cukinii,cukier, rozpuszczony wcukier, rozpuszczony w4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiolej roślinny do smażeniaolej roślinny do smażenia1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)wrząca wodawrząca woda
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn