Bumpy Cake (Ciasto czekoladowe z kremem waniliowym i krówką czekoladową)

Bumpy Cake (Ciasto czekoladowe z kremem waniliowym i krówką czekoladową)
Jeśli 72 grosze za porcję spada w budżecie, wyboisty tort (ciasto czekoladowe z kremem waniliowym i krówką czekoladową) może być doskonałym Wegetariańskie przepis do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 740 kalorii, 4G białka, oraz 30 g tłuszczu każdy. 1483 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz vanillan ekstrakt, maślanka, jajka, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Czekoladowe ciasto Krówkowe z lukrem waniliowym i polewą czekoladową Ganache, Ciasto czekoladowe z bitym nadzieniem Krówkowym i maślanym kremem czekoladowym, oraz Ciasto czekoladowe z kremem waniliowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Ustaw stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°. nasmaruj 9-na 13-calową patelnię lub naczynie do pieczenia masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Czarnych Skręconych Sznurków Lukrecjowych8 Czarnych Skręconych Sznurków Lukrecjowych
Na ImprezyNa Imprezy
2
Dodać 2 łyżki kakao w proszku do patelni i wstrząsnąć i dotknij patelni delikatnie, aż masło jest całkowicie pokryte kakao. Wyrzuć nadmiar.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
3
W misce miksera stojącego połącz kakao i kawę, ubijaj na średniej prędkości przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe OpcjonalnieDodatkowa Bita Polewa I Wiórki Czekoladowe Waflowe Opcjonalnie
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
Dodaj olej, ubijaj przez 30 sekund; Dodaj maślankę, ubijaj przez 30 sekund; dodaj sodę oczyszczoną, ubijaj przez 30 sekund; dodaj sól, ubijaj przez 30 sekund; dodaj wanilię, ubijaj przez 30 sekund; dodaj jajka, ubijaj przez 30 sekund; Dodaj cukry, ubijaj przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
O Cukrze CukierniczymO Cukrze Cukierniczym
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
ArachidArachid
Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)Kartonowe Kółko Do Ciasta (6 Cali)
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Beztłuszczowy KremBeztłuszczowy Krem
5
Dodać mąkę i ubić około 5 minut, aby usunąć wszelkie grudki. Ciasto może zacząć bańki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, SchłodzoneMasło, Pokrojone W 1/2-calową Kostkę, Schłodzone
6
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i użyć szpatułki, aby wygładzić wierzch.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
Mielona Gałka Muszkatołowa LubMielona Gałka Muszkatołowa Lub
7
Piec, aż ciasto tester wyjdzie czysty, 35 do 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na ImprezyNa Imprezy
8
Przełożyć do stelaża i pozostawić do ostygnięcia przez co najmniej 30 minut.
9
Przenieść do zamrażarki na co najmniej godzinę i do nocy.
10
Do maślanki: w misce miksera stojącego wyposażonego w przystawkę do łopatek, śmietanę razem masło i skracanie na średniej prędkości do lekkiego i puszystego, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)Posiekane, Obrane Kwaśne Jabłka (około 5 średnich)
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Olej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego SmażeniaOlej Roślinny Do Posmarowania I Głębokiego Smażenia
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
11
Dodać cukier cukierniczy i wymieszać, aby w pełni włączyć, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
12
Dodać ekstrakt z wanilii i wymieszać aż do wymieszania, około 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
13
Przenieść lukier do worka rurowego wyposażonego w dużą okrągłą końcówkę. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 15 minut do firmy lukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
14
Lukier rury w poprzek na siedem 1-calowych szerokich linii rozmieszczonych 1-calowy od siebie (każdy "bump"powinien przebiegać długość ciasta, 9-calowy długi). Powrót ciasto do zamrażarki na co najmniej 30 minut, aby ustawić lukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
15
Na krówkę: w dużej misce ubij razem maślankę, cukier cukierniczy i wanilię i odstaw na bok. W średnim rondlu połączyć, cukier, kakao, syrop kukurydziany, sól i 1 patyczek masła. Mieszaj od czasu do czasu, aby w pełni włączyć masło, ponieważ topi się, a następnie doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
ArachidArachid
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Solone Orzeszki Ziemne O Czerwonej Skórce, Dostępne W Alejkach Z Przekąskami Na RynkuSolone Orzeszki Ziemne O Czerwonej Skórce, Dostępne W Alejkach Z Przekąskami Na Rynku
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
16
Gotuj, aż mieszanina zarejestruje 116° na termometrze cukierkowym lub natychmiastowym odczycie (niewielka ilość upuszczona do zimnej wody powinna tworzyć miękką, ciągliwą kulkę), a następnie usuń z ognia. Podczas ciągłego ubijania dodać gorącą mieszankę do mieszanki maślanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)Olej Roślinny (ilość Zależy Od Sposobu Gotowania)
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
17
Dodaj pozostałe kawałki masła i kontynuuj ubijanie, aż do całkowitego włączenia i mieszanina ostygnie (lukier musi być tylko lekko ciepły).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
1/4 Funta Grzybów Morelowych1/4 Funta Grzybów Morelowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
18
Wyjąć matowe ciasto z zamrażarki i wlać schłodzony lukier na ciasto w długich pociągnięciach do pokrycia bułki maślane całkowicie. Uwaga: lukier będzie cienki i sosulike. Pracując szybko i równomiernie będziesz w stanie całkowicie pokryć nierówności cienką warstwą lukru, podczas gdy "odpływ lukru" stworzy kręte kieszenie wzdłuż powierzchni obok nierówności, które ujędrnią się w zamrażarce. Powrót ciasto do zamrażarki na co najmniej 30 minut więcej, aby ustawić. Mniejszy nóż do parkowania jest najbardziej skuteczny do cięcia przy zachowaniu niepowtarzalnego wyglądu ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Do 8 śliwekDo 8 śliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
19
Podawać schłodzone i przechowywać resztki w lodówce lub zamrażarce.

Składniki

2(może być lub przeglądać)O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimaślanka, temperatura pokojowamaślanka, temperatura pokojowa1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiChorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkigorąca czarna kawagorąca czarna kawa5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicukiernice cukiercukiernice cukier1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiciemnobrązowy cukier, mocno zapakowanyciemnobrązowy cukier, mocno zapakowany796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiciemny syrop kukurydzianyciemny syrop kukurydziany2jajka lekko ubitejajka lekko ubite4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna5916 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkido 2 średnich kiwi, obranych i pokrojonych w plasterkido 2 średnich kiwi, obranych i pokrojonych w plasterki0(może być lub przeglądać)2/3 szklanki (kilka garści) startego Parmigiano lub Romano2/3 szklanki (kilka garści) startego Parmigiano lub Romano2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata16(zima)(2 patyczki) niesolone masło pokrojone na kawałki wielkości łyżki(2 patyczki) niesolone masło pokrojone na kawałki wielkości łyżki796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiniesłodzone Holenderskie kakao procesowe w proszkuniesłodzone Holenderskie kakao procesowe w proszku11 funt cukinii,6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej6 uncji wysokiej jakości niesłodzonej czekolady, grubo posiekanej596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiskracanie warzywskracanie warzyw1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicukier białycukier biały
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 15 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn