Budyń chlebowy Jack i Cola z lodami whisky
Budyń chlebowy Jack i Cola z lodami Whiskey może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 796 kalorii, 8G białka, oraz 57g tłuszczu na porcję. Na 1,77 zł za porcję, ten przepis okładki 11% twoje codzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 204 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś ciężką śmietanę, mleko, whisky i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Foodnetwork. Jest idealny do Lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia na raczej kiepski wynik spoonacular 38%. Podobne przepisy obejmują Budyń chlebowy Jack i Cola z lodami whisky, Budyń z dyni z sosem śmietanowym Whiskey, oraz Budyń chlebowy z sosem Whiskey.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Do redukcji coli: najpierw wlej colę do średniego rondla i zagotuj na dużym ogniu. Po zagotowaniu zmniejsz ciepło na wolnym ogniu i zmniejsz colę, aż pozostanie jedna czwarta cieczy, około 30 minut. Schłodzić do temperatury pokojowej.
Do lodów: podczas gdy cola jest zmniejszenie na piecu, wziąć mleko i cukier i doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu w średnim rondlu do rozpuszczenia cukru. Gdy mleko jest ciepłe, połącz z ciężką śmietaną i whisky; to jest twoja baza lodów.
Wlej bazę do maszyny do lodów i mieszaj, aż uzyska się gęstą konsystencję.
Umieścić w zamrażalnym pojemniku i zamrozić na dodatkową godzinę, aby lody stały się twarde.
W przypadku budyniu chlebowego: Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. gdy lody są gotowe, umieść żółtka w średniej misce do mieszania.
Dodać cukier do żółtek i ubić, aż w pełni włączone. Powoli wlej śmietanę do mieszanki jaj, stale mieszając, a gdy cała śmietana zostanie zmieszana, dodaj połowę redukcji coli, oszczędzając drugą połowę do ozdobienia.
Pokrój chleb na kawałki wielkości kęsa i równomiernie rozprowadź na patelni nieprzywierającej o wymiarach 9 na 12 cali.
Wlej mieszankę śmietany na chleb i naciśnij tak, aby chleb wchłonął śmietanę. Przykryć folią i piec przez 30 minut. Po 30 minutach odsłonić i piec przez dodatkowe 15 minut. Budyń powinien mieć twardą konsystencję i lekkie brązowienie na wierzchu.
Podczas gdy budyń chlebowy jest jeszcze ciepły w dotyku, wyciąć kółka okrągłą foremką do ciastek i umieścić w miseczkach do serwowania. Jedną łyżkę lodów na wierzch budyniu i udekorować skropioną colą.