Przepis Bibimbap z tofu i marynowanymi warzywami może zaspokoić Twoje Koreańskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 4. Na 5,71 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 869 kalorii. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 162 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz google, aug, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Pieczone Tofu Bibimbap, Wegetariański Bibimbap z chrupiącym Tofu i komosą ryżową, oraz Bibimbap z pikantnym Tofu na parze i smażonymi jajkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Przygotowanie składników Bibimbap: zacznij od przygotowania marynowanego tofu, szybko marynowanego ogórka, a następnie ugotuj ryż.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2
Marchew i daikon pokroić w bardzo cienkie patyczki, następnie pokroić mango i pokroić nori w cienkie paski. Odstawić w osobnych miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Dodaj oliwę z oliwek do dużej patelni na średnim ogniu, dodaj szpinak i gotuj przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Po zakończeniu przenieś do odłogowania bowland. Przetrzyj patelnię do czysta, dodaj odrobinę oliwy z oliwek, a następnie smaż grzyby na średnim ogniu przez 7-8 minut, od czasu do czasu mieszając. Po zakończeniu przenieś do odłogowania bowland. Ponownie wytrzyj patelnię do czysta, a następnie usmaż jajka z jednej strony na małym ogniu, aby żółtko było luźne.Składanie Bibimbap: można wykonać jedną bardzo dużą miskę lub 4 mniejsze miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
Umieść ryż w misce, następnie umieść tofu, marchew, daikon, mango, nori, ogórek, grzyb, kimchi, szpinak, kiełki w małych porcjach wokół ryżu, posyp sezamem i wierzch jajkiem i łyżką sosu Gochujang. Mieszaj, używając pałeczek, przed jedzeniem.Smacznego!Podziel się
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Gochujang
1-1/2 Uncji Gin
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
Kiełki
Rzodkiewka Daikon
Kimchi
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Nori
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Koreański w menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc z oceną 4,2 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 9 dolarów za butelkę.