Bibimbap z tofu i marynowanymi warzywami

Bibimbap z tofu i marynowanymi warzywami
Przepis Bibimbap z tofu i marynowanymi warzywami może zaspokoić Twoje Koreańskie pragnienie w około 45 minut. Ten przepis służy 4. Na 5,71 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 869 kalorii. Kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. 162 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz google, aug, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 99%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Pieczone Tofu Bibimbap, Wegetariański Bibimbap z chrupiącym Tofu i komosą ryżową, oraz Bibimbap z pikantnym Tofu na parze i smażonymi jajkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przygotowanie składników Bibimbap: zacznij od przygotowania marynowanego tofu, szybko marynowanego ogórka, a następnie ugotuj ryż.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2
Marchew i daikon pokroić w bardzo cienkie patyczki, następnie pokroić mango i pokroić nori w cienkie paski. Odstawić w osobnych miseczkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
NoriNori
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dodaj oliwę z oliwek do dużej patelni na średnim ogniu, dodaj szpinak i gotuj przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Po zakończeniu przenieś do odłogowania bowland. Przetrzyj patelnię do czysta, dodaj odrobinę oliwy z oliwek, a następnie smaż grzyby na średnim ogniu przez 7-8 minut, od czasu do czasu mieszając. Po zakończeniu przenieś do odłogowania bowland. Ponownie wytrzyj patelnię do czysta, a następnie usmaż jajka z jednej strony na małym ogniu, aby żółtko było luźne.Składanie Bibimbap: można wykonać jedną bardzo dużą miskę lub 4 mniejsze miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Umieść ryż w misce, następnie umieść tofu, marchew, daikon, mango, nori, ogórek, grzyb, kimchi, szpinak, kiełki w małych porcjach wokół ryżu, posyp sezamem i wierzch jajkiem i łyżką sosu Gochujang. Mieszaj, używając pałeczek, przed jedzeniem.Smacznego!Podziel się
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
GochujangGochujang
1-1/2 Uncji Gin1-1/2 Uncji Gin
Cienkie Krążki Słodkiej Czerwonej PaprykiCienkie Krążki Słodkiej Czerwonej Papryki
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
KiełkiKiełki
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
KimchiKimchi
1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas1 Duży Biały Ananas Lub Zwykły Ananas
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
NoriNori
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Sos Sojowy 1 łyżka Nasion SezamuSos Sojowy 1 łyżka Nasion Sezamu
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PałeczkiPałeczki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
E-mail
6
Pinterest
7
Facebook
8
Twitter
9
Google
10
Drukuj
11
Powiązane

Składniki

6(zima)świeżo mielony czarny papier do smakuświeżo mielony czarny papier do smaku5006 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikubki czarny ryżkubki czarny ryż1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)nasiona sezamu, czarne lub białenasiona sezamu, czarne lub białe2marchew pokroić w cienkie patyczkimarchew pokroić w cienkie patyczki1caleświeże chili, mieloneświeże chili, mielone1larges1-1/2 uncji Gin1-1/2 uncji Gin4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOgórek Szybko KiszonyOgórek Szybko Kiszony4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyszybki ogórek kiszony, przepis poniżejszybki ogórek kiszony, przepis poniżej1rzodkiewka daikon pokrojona w cienkie patyczkirzodkiewka daikon pokrojona w cienkie patyczki4jajka, smażone na słońcu-side-upjajka, smażone na słońcu-side-up2cale(5 cm) świeży imbir, starty(5 cm) świeży imbir, starty596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(1/2 dl) gochujang (Koreański sos chili i sojowy)(1/2 dl) gochujang (Koreański sos chili i sojowy)2limonki, soklimonki, sok1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikimchi, kupione w sklepie lub domowe (pikantna kapusta fermentowana)kimchi, kupione w sklepie lub domowe (pikantna kapusta fermentowana)1dojrzałe mango, cienko pokrojonedojrzałe mango, cienko pokrojone1duża garśćkiełki fasoli mungkiełki fasoli mung200Orzechy dowolne (posiekane)ostrygi lub grzyby shitake, pokrojone w plastryostrygi lub grzyby shitake, pokrojone w plastry2arkuszearkusze nori, cięte na cienkie paskiarkusze nori, cięte na cienkie paski4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyJak gotować czarny ryżJak gotować czarny ryż1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)płynny miódpłynny miód1szczyptaa solia soli1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)szklanka mrożonego edamame, rozmrożonaszklanka mrożonego edamame, rozmrożona200Orzechy dowolne (posiekane)świeży szpinakświeży szpinak4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonytofu marynowane imbirem, przepis poniżejtofu marynowane imbirem, przepis poniżej4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyTofu Marynowane ImbiremTofu Marynowane Imbirem200Orzechy dowolne (posiekane)firmowe tofufirmowe tofu4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyBibimbap WegetariańskiBibimbap Wegetariański4(zima)1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej9SieSie4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyBibimbap z tofu i marynowanymi warzywamiBibimbap z tofu i marynowanymi warzywami4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyE-mailE-mail4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyGoogleGoogle4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPinterestPinterest4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyDrukujDrukuj4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPowiązanePowiązane4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPodziel sięPodziel się9This entry was written by Green Kitchen Stories, posted on sie '12 at 00: 28, filed under Asian,Kolacja. Dodaj do ulubionych permalink. Śledź komentarze tutaj z RSS feed for this postThis entry was written by Green Kitchen Stories, posted on sie '12 at 00: 28, filed under Asian,Kolacja. Dodaj do ulubionych permalink. Śledź komentarze tutaj z RSS feed for this post1-2 łyżki oliwy z oliwek z pierwszego tłoczeniaTrackbacki są zamknięte, ale przeglądasz dane EXIFTrackbacki są zamknięte, ale przeglądasz dane EXIF2012© Green Kitchen Stories© Green Kitchen Stories
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia76
Magazyn