Biała Terryna rybna z łososiem ikrą i koperkiem
Biała Terrina rybna z ikrą łososia i koperkiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny i pescatariański przepis służy 8 i kosztuje 5,64 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 23G białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 531 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz białko jaja, pieprz, sól koszerną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć ciężkiego kremu, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe śnieżyce z jajkami Reese ' s Peanut Butter jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 godzin. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ellyn Goodrich ' s Alaskan Halibut and Salmon Gefilte Fish Terrine (Pareve), Placki rybne z wędzonym łososiem, krewetkami i koperkiem, oraz Ciasta z łososiem i koperkiem w 4 prostych krokach dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak piekarnika w środkowej pozycji i rozgrzej piekarnik do 163°. Terryna olejowa i dno linii arkuszem papieru woskowego (przyciętego do dopasowania), a następnie Papier olejowy.
Usunąć widoczną srebrną skórę lub ścięgno z ryb i pokroić po obu stronach kości Szpilki, aż wszystkie kości Szpilki zostaną usunięte, a następnie pokroić rybę na 1-calowe kawałki. Ryby przecier z solą, białym pieprzem i gałką muszkatołową w robocie kuchennym, aż będą bardzo gładkie.
Dodać białko jaja i przecier aż do włączenia, a następnie przenieść mieszaninę do miski ustawionej w większej misce z lodem.
Ustaw tamis, ekran do góry, na talerzu i pracy mieszaniny ryb przez sito o 2 łyżki na raz ze skrobakiem, aż wszystko, co pozostaje jest ścięgien. Kontynuuj pracę ryb przez sito, od czasu do czasu skrobając napięte ryby od spodu tamis i przenosząc do dużej miski ustawionej w innej misce z lodem.
Zważyć napięte ryby, aby określić taką samą ilość śmietany (1 szklanka śmietany waży 8 uncji). Następnie, utrzymując mieszankę rybną nad lodem, mieszaj śmietanę w mieszankę rybną, około 1/4 szklanki na raz, dużą gumową łopatką, aż cała śmietana zostanie włączona.
Przenieść jedną czwartą mieszaniny do małej miseczki i wymieszać z koperkiem. Delikatnie złóż ikrę łososia do pozostałej mieszanki rybnej.
Rozłóż około dwóch trzecich mieszaniny ikry w terrinie i utwórz szerokie koryto wzdłuż środka z tyłu łyżki. Napełnij koryto mieszaniną koperku, lekko ją pokrywając i wygładzając powierzchnię. Przykryć pozostałą mieszaniną ikry i pleśnią RAP mocno na blacie do zwartej terryny. Gładki wierzch z przesuniętą szpatułką i pokrywa powierzchnię olejowaną arkuszem papieru woskowego (Naoliwiona strona w dół).
Piec awater bathuntil terrine jest twardy w dotyku i łatwo oddziela się od boków formy i termometru umieszczonego po przekątnej przez papier do środka terrine rejestry 110 do 49° (metalowy szaszłyk lub cienki nóż zanurzony w dnie terrine przez 5 sekund i usunięty będzie czuć się gorąco), 40 do 45 minut.
Przenieś terrinę w formie do stojaka i pozostaw do ostygnięcia 10 do 15 minut przed demontażem.
Aby zdemontować, usuń papier woskowy i uruchom cienki nóż wokół wewnętrznej krawędzi formy. Odwróć deskę do krojenia lub naczynie do serwowania na terrine, a następnie ponownie odwróć i usuń pleśń i papier woskowy, zacierając nadmiar płynu.
Pokrój terrynę na plastry ostrym nożem, podtrzymując każdy plaster jako pokrojony płaską metalową szpatułką i przenosząc jako pokrojony na małe talerze.
* Dostępne w bridgekitchenware.com.
Terryna może być składana, ale nie pieczona, 1 dzień wcześniej i schłodzona, przykryta.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.