Bhel Poori jest bezglutenowe i bezmleczne przystawka. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 115 kalorii, 3G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 1,19 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, niedojrzałe mango, jędrne dojrzałe pomidory i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to hurda bhel, tender jowar lub sorgo bhel / bhel s, aloo poori, jak zrobić aloo poori / punjabi aloo poori, oraz sukha bhel puri lub dry bhel puri-mumbai street food.
Instrukcje
1
Ziemniaki obrać i przykryć o 1 cal w rondlu 2-do 3-quart, a następnie gotować, odkryte, aż po prostu miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Odcedzić w durszlaku. Gdy ziemniaki są wystarczająco chłodne, aby obsłużyć, pokroić w 1/4-calową kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Durszlak
3
Tuż przed podaniem, wymieszać ziemniaki i pozostałe składniki z wyjątkiem Chutney w dużej misce, a następnie wymieszać w 1/2 szklanki chutney tamaryndowca i 2 łyżki kolendry i mięty chutney.