Bangers z krewetkami i homarami oraz puree

Bangers z krewetkami i homarami oraz puree
Shrimp and Lobster Bangers and Mash wymaga około 1 godziny i 35 minut od początku do końca. Ten przepis służy 4 osobom. Za 8,29 USD za porcję ten przepis pokrywa 49% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 51 g białka, 46 g tłuszczu i łącznie 1183 kalorii. 4 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z Foodnetwork wymaga przyprawy do owoców morza, cebuli, ziemniaków z Idaho oraz soli i mielonego pieprzu. Tylko nielicznym osobom naprawdę smakowało to danie. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 80%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Vegan Bangers i Low Carb Mash! (Bangers & Mash), Bangers and Mash oraz „bangers & Mash”.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Na kiełbaski: Za pomocą maszynki do mięsa lub młynka do mięsa zmiel krewetki, homary i czosnek razem w dużej misce. Następnie do miski dodać natkę pietruszki, estragon, przyprawę do owoców morza, sól, pieprz, gałkę muszkatołową, białko jaja i sok z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
(jeśli Używasz Większych Krewetek, Grubo Posiekaj)(jeśli Używasz Większych Krewetek, Grubo Posiekaj)
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(usuń Wszelki Rdzeń)(usuń Wszelki Rdzeń)
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Dobrze wymieszaj łyżką, uważając, aby nie przemieszać. WSKAZÓWKA: Weź niewielką ilość mieszanki i włóż ją na sekundę do wrzącej wody, wyjmij i upewnij się, że jest dobrze doprawiona. Jeśli potrzebujesz więcej soli lub pieprzu, to jest na to pora, zanim napełnisz osłonki. Aby przygotować kiełbaski, zrób mały otwór na końcu osłonki, a następnie zawiąż koniec osłonki w kierunku jej końca. Następnie wypełnij osłonkę zgodnie z instrukcją dołączoną do używanego sprzętu lub za pomocą rękawa cukierniczego. Podczas napełniania przekręcaj lub zawiązuj osłonkę co 5 do 6 cali, aby utworzyć każde ogniwo aż do końca osłonki, a następnie zawiąż osłonkę. Aby ugotować kiełbaski, w dużym rondlu zagotuj wodę, a następnie zmniejsz ogień do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej300 Gramów (11 Uncji) Mlecznej Czekolady, Równomiernie Posiekanej
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
4
Dodaj linki i gotuj przez 5 do 6 minut. Następnie wyjąć kiełbaski, powtórzyć proces z pozostałymi kiełbaskami i odstawić do ostygnięcia. Aby podsmażyć lub zarumienić kiełbaski, na patelni na dużym ogniu dodaj 1 łyżeczkę oleju, podsmaż kiełbaski ze wszystkich czterech stron przez 1 do 2 minut z każdej strony, a następnie powtarzaj proces, aż wszystkie kiełbaski będą ugotowane. Podczas gdy kiełbaski ochładzają się, zacznij przygotowywać ziemniaki. W garnku o pojemności 1 galona zagotuj 10 szklanek wody. Następnie dodaj ziemniaki i gotuj do miękkości widelca, około 20 minut. Po ugotowaniu wyjąć z wody i przecedzić. Następnie za pomocą praski przełóż ziemniaki przez praskę (lub młynek) do miski. Jeśli nie masz praski ani młynka do żywności, możesz użyć miksera z końcówką do ubijania i miksować na wysokich obrotach, aż masa będzie gładka. Po umyciu ziemniaków dodać masło i doprawić solą i pieprzem. Zakończ dodając gęstą śmietanę, mieszając. Sos: W rondlu ustawionym na średnim ogniu dodaj sok pomarańczowy i cebulę i zagotuj. Zredukuj sok do 1/2 szklanki, a następnie dodaj chrzan.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania1/2 Szklanki 100% Owoców Jagodowych Do Smarowania
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Ricer Do ZiemniakówRicer Do Ziemniaków
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Zdjąć z ognia i na koniec dodać masło. Trzymaj w cieple aż do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
6
Kiełki: W rondlu ustawionym na średnim ogniu dodaj olej i podgrzej. Następnie dodaj boczek i smaż przez 2 minuty, cały czas mieszając. Następnie dodaj cebulę i ponownie smaż przez 2 minuty; cebula powinna zmięknąć. Następnie zglaśnij patelnię winem. Wymieszaj i dodaj brukselkę, gotuj, aż zrumieni się na krawędziach, od 8 do 9 minut. Doprawić solą i pieprzem. Aby podać, połóż ziemniaki na talerzach i posyp brukselką, a następnie kiełbasą.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych1 Funt Małych Ziemniaków Yukon Gold, Wyszorowanych, Ale Nie Obranych
KiełkiKiełki
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce1 Pasek Boczku, Pokrojony W Małe Smalce
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Skropić sosem i na koniec dodać estragon.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)

Składniki

59Orzechy dowolne (posiekane)boczek pokrojony w kostkęboczek pokrojony w kostkę176Orzechy dowolne (posiekane)Brukselka, podzielona i gotowana na parzeBrukselka, podzielona i gotowana na parze1( bakłażany)białko jaja, ubijane na średnie szczytybiałko jaja, ubijane na średnie szczyty11 funt cukinii,posiekana świeża natka pietruszkiposiekana świeża natka pietruszki11 funt cukinii,posiekany świeży estragonposiekany świeży estragon4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyPosiekany świeży estragon do dekoracjiPosiekany świeży estragon do dekoracji3goździkiczosnek, splitczosnek, split1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)olej z pestek winogronolej z pestek winogron1szczyptaSzczypta mielonego białego pieprzuSzczypta mielonego białego pieprzu4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i mielony pieprzSól i mielony pieprz4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i mielony biały pieprzSól i mielony biały pieprz2(zima)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Chrzan pospolityChrzan pospolity6largesZiemniaki Idaho, obrane i pokrojone na 1-calowe kawałki, przechowywane w wodzie do czasu gotowaniaZiemniaki Idaho, obrane i pokrojone na 1-calowe kawałki, przechowywane w wodzie do czasu gotowania1Sok z cytrynySok z cytryny113Orzechy dowolne (posiekane)mięso homara, gotowanemięso homara, gotowane1szczyptaSzczypta świeżo startej gałki muszkatołowejSzczypta świeżo startej gałki muszkatołowej2486 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania1/2 szklanki 100% owoców jagodowych do smarowania50caleosłonka wieprzowa namoczona w ciepłej wodzieosłonka wieprzowa namoczona w ciepłej wodzie40Orzechy dowolne (posiekane)cienko pokrojona czerwona cebulacienko pokrojona czerwona cebula1(może być lub przeglądać)świeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smakuświeżo starty ser Pecorino-Romano lub do smaku11 funt cukinii,(jeśli używasz większych krewetek, grubo posiekaj)(jeśli używasz większych krewetek, grubo posiekaj)454Orzechy dowolne (posiekane)krewetki, obrane i deveined, 30 do 40 liczyćkrewetki, obrane i deveined, 30 do 40 liczyć113Orzechy dowolne (posiekane)(1 kij) niesolone masło, w temperaturze pokojowej(1 kij) niesolone masło, w temperaturze pokojowej1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło niesolonemasło niesolone4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyWino białe, do degażowaniaWino białe, do degażowania2(zima)cebula żółta, mała kostkacebula żółta, mała kostka

Polecane wino: Sauvignon Blanc, Riesling, Pinot Grigio

Sauvignon Blanc, Riesling i Pinot Grigio to moje ulubione dania z krewetek. Te rześkie białe wina dobrze komponują się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to grillowanymi, smażonymi, czy w sosie czosnkowym. Saget la Perriere La Petite Perriere Sauvignon Blanc z oceną 4,1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
Saget la Perriere La Petite Perriere Sauvignon Blanc
Saget la Perriere La Petite Perriere Sauvignon Blanc
La Petite Perriere Sauvignon Blanc ma złocisty kolor z jasną intensywnością. Zapach eksploduje aromatami dojrzałych żółtych (brzoskwini i moreli) oraz egzotycznych owoców. Czysty i orzeźwiający, o dobrej długości, smak to wir świeżości, złożoności, delikatności i kończy się nutami dojrzałego melona.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia40
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn