Bakłażan-Pieprz Sos Pomidorowy
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały sos 30? Bakłażan-pieprz sos pomidorowy może być super przepis spróbować. Ten przepis służy 7 i kosztuje $1.45 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 222 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz liście oregano, oliwę z oliwek, bulion warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Papryka bakłażanowa w sosie pomidorowym, Tureckie paszteciki wołowe z bakłażanem, papryką i pomidorem, oraz Kurczak w sosie Bakłażanowo-pieprzowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przyciąć i pokroić bakłażana w średnią kostkę; umieścić w durszlaku w zlewie. Obficie posolić bakłażana i wrzucić do herbu. Waga to w dół z miski (miska powinna być naciskając na pokrojone bakłażan bez kruszenia go) i odcedzić na 20 protokół.W międzyczasie pokroić pozostałe warzywa: rdzeń i posiekać paprykę, a następnie pokroić w średnią kostkę.
Cebulę pokroić w średnią kostkę i dodać do miski. Drobno posiekać ząbki czosnku i dodać je do miski. Odstaw miskę na bok.Gdy bakłażan jest gotowy, lekko osusz go ręcznikami papierowymi, aby usunąć nadmiar wilgoci.
Podgrzej 6 łyżek oliwy z oliwek na dużej patelni lub patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodaj bakłażana w równej warstwie i pozostaw go w spokoju, aż zacznie mięknąć, około 5 minut. Wymieszać i kontynuować gotowanie, mieszając od czasu do czasu, aż bakłażan zacznie brązowieć, o 8 minut więcej.
Bakłażan wyjąć do średniej miski i odstawić.
Dodaj pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek do patelni i podgrzewaj, aż się połysk.
Dodać zarezerwowaną paprykę, cebulę i czosnek i obficie doprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 8 do 10 protokół.
Dodaj rumiany bakłażan, pomidory z puszki, bulion warzywny lub wodę i oregano i wymieszaj, aby połączyć. Doprowadzić do duszenia i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż sos lekko zgęstnieje i warzywa są bardzo miękkie, o 30 protokół.Wymieszać z bazylią i pietruszką. Doprawić do smaku solą i pieprzem.