Bakłażan-Pieprz Sos Pomidorowy

Bakłażan-Pieprz Sos Pomidorowy
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały sos 30? Bakłażan-pieprz sos pomidorowy może być super przepis spróbować. Ten przepis służy 7 i kosztuje $1.45 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 222 kalorie. Udaj się do sklepu i odbierz liście oregano, oliwę z oliwek, bulion warzywny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Papryka bakłażanowa w sosie pomidorowym, Tureckie paszteciki wołowe z bakłażanem, papryką i pomidorem, oraz Kurczak w sosie Bakłażanowo-pieprzowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Przyciąć i pokroić bakłażana w średnią kostkę; umieścić w durszlaku w zlewie. Obficie posolić bakłażana i wrzucić do herbu. Waga to w dół z miski (miska powinna być naciskając na pokrojone bakłażan bez kruszenia go) i odcedzić na 20 protokół.W międzyczasie pokroić pozostałe warzywa: rdzeń i posiekać paprykę, a następnie pokroić w średnią kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
WarzywaWarzywa
BakłażanBakłażan
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
2
Miejsce w dużej misce.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
3
Cebulę pokroić w średnią kostkę i dodać do miski. Drobno posiekać ząbki czosnku i dodać je do miski. Odstaw miskę na bok.Gdy bakłażan jest gotowy, lekko osusz go ręcznikami papierowymi, aby usunąć nadmiar wilgoci.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
BakłażanBakłażan
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Podgrzej 6 łyżek oliwy z oliwek na dużej patelni lub patelni na średnim ogniu, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj bakłażana w równej warstwie i pozostaw go w spokoju, aż zacznie mięknąć, około 5 minut. Wymieszać i kontynuować gotowanie, mieszając od czasu do czasu, aż bakłażan zacznie brązowieć, o 8 minut więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
6
Bakłażan wyjąć do średniej miski i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
BakłażanBakłażan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
7
Dodaj pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek do patelni i podgrzewaj, aż się połysk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać zarezerwowaną paprykę, cebulę i czosnek i obficie doprawić solą i pieprzem. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż zmiękną, o 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
PaprykaPapryka
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
9
Dodaj rumiany bakłażan, pomidory z puszki, bulion warzywny lub wodę i oregano i wymieszaj, aby połączyć. Doprowadzić do duszenia i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż sos lekko zgęstnieje i warzywa są bardzo miękkie, o 30 protokół.Wymieszać z bazylią i pietruszką. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory KonserwowePomidory Konserwowe
Sól I PieprzSól I Pieprz
Bulion WarzywnyBulion Warzywny
WarzywaWarzywa
BakłażanBakłażan
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Pietruszka-naćPietruszka-nać
BazyliaBazylia
SOSSOS
WodaWoda
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje7
Ocena Zdrowia61
Magazyn