Azjatycki succotash kukurydziany

Azjatycki succotash kukurydziany
Przepis na azjatycki succotash z kukurydzy zaspokoi Twoje południowe pragnienie w około 25 minut. Jedna porcja zawiera 252 kalorie, 6 g białka i 16 g tłuszczu. Za 1,27 dolara za porcję otrzymasz przystawkę dla 4 osób. Niewiele osób przygotowało ten przepis, a 4 stwierdziły, że był strzałem w dziesiątkę. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką edamame, olej sezamowy, cebulę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, laktoowowegetariańskiej i wegańskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 46% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Succotash azjatycki, succotash kukurydziany i succotash letni kukurydziany są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Umieść edamame w rondlu i zalej 3 szklankami wody. Doprowadzić do wrzenia. Przykryj i gotuj przez 4-5 minut lub do miękkości, dodając kukurydzę na ostatnie 2 minuty gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mrożone Edamame (ze Strąków)Mrożone Edamame (ze Strąków)
Oliwki Przekrojone Na Połówki, Bez PestekOliwki Przekrojone Na Połówki, Bez Pestek
KukurydzaKukurydza
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Przypraw BBQ2 łyżki Mieszanki Przypraw BBQ
2
Odcedzić i przepłukać pod zimną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki Przekrojone Na Połówki, Bez PestekOliwki Przekrojone Na Połówki, Bez Pestek
3
Przełożyć do dużego naczynia; dodać cebulę i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Scotch Bonnet Chili, Posiekane Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch BonnetScotch Bonnet Chili, Posiekane Lub 2 łyżki Ostrego Sosu Scotch Bonnet
1 Funtowy Makaron Z Muszlami Baby, Ugotowany Al Dente1 Funtowy Makaron Z Muszlami Baby, Ugotowany Al Dente
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 1/3 Szklanki Startego Parmigiano-ReggianoOkoło 1/3 Szklanki Startego Parmigiano-Reggiano
4
W małej misce wymieszaj składniki winegretu.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Około 1/3 Szklanki Startego Parmigiano-ReggianoOkoło 1/3 Szklanki Startego Parmigiano-Reggiano
5
Wylać na mieszankę kukurydzy i wymieszać. Schłodzić aż do podania.
Składniki, których będziesz potrzebować
KukurydzaKukurydza

Polecane wino: Riesling, Wino Musujące, Zinfandel

Riesling, wino musujące i Zinfandel to świetny wybór do Succotash. Ogólnie rzecz biorąc, istnieje kilka zasad, które pomogą Ci połączyć wino z południowymi potrawami. Przyjazny dla żywności riesling lub białe wino musujące będzie pasować do wielu smażonych potraw, a zinfandel świetnie komponuje się z daniami z grilla. Maximin Grunhauser Abtsberg Riesling Auslese (półbutelkowy) z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Maximin Grunhauser Abtsberg Riesling Auslese (pół butelki)
Maximin Grunhauser Abtsberg Riesling Auslese (pół butelki)
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia4
Magazyn