Aromatyczny Kurczak Koperkowy
Jeśli masz około 1 godziny i 25 minut do spędzenia w kuchni, aromatyczny kurczak z kopru włoskiego może być spektakularnym , bezglutenowym, bezmlecznym, paleolitycznym i pierwotnym przepisem do wypróbowania. To danie główne ma 387 kalorii , 28 g białka i 25 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 osobom. Za 1,9 USD za porcję ten przepis pokrywa 18% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli macie pod ręką pieprz, bulwy kopru włoskiego, tymianek i kilka innych składników, możecie to zrobić. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 39% . Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Aromatyczny kurczak z sułtankami , Azjatycki aromatyczny kurczak i Aromatyczny kurczak Rendang .
Instrukcje
Na dużej patelni z powłoką nieprzywierającą podsmaż boczek na średnim ogniu, aż będzie chrupiący. Za pomocą łyżki cedzakowej wyjmij na ręczniki papierowe; odcedzić, zachowując 1 łyżkę ocieku.
Posyp kurczaka solą i pieprzem. Brązowy kurczak ze wszystkich stron w zarezerwowanym sosie; wyjąć i trzymać w cieple.
Dodaj koper włoski i cebulę na patelnię; gotuj i mieszaj przez 3-4 minuty lub do momentu, aż cebula będzie miękka.
Dodaj czosnek; gotuj 1 minutę dłużej.
Dodać wino, sok i skórkę z cytryny, liście laurowe, tymianek i cayenne. Wróć kurczaka na patelnię. Doprowadzić do wrzenia. Zredukować ciepło; przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 20–25 minut lub do momentu, aż sok z kurczaka będzie przezroczysty.
Wyjmij kurczaka i trzymaj w cieple.
Gotuj mieszaninę kopru włoskiego bez przykrycia przez 8-10 minut lub do momentu, aż lekko zgęstnieje, od czasu do czasu mieszając. Wymieszaj kapary i zarezerwowany boczek. Wyrzuć liście laurowe.