Arctic Char z kremem chrzanowym, słodko-kwaśnymi burakami i zielenią mniszka lekarskiego
Need a danie główne bezglutenowe i pescatariańskie? Arctic Char z kremem chrzanowym, buraki słodko-kwaśne, i zielenina mniszka może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 770 kalorii, 38g białka, oraz 55 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.9 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka zieleni mniszka lekarskiego, filety z łososia, cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 81%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Arctic Char z miętowym sosem słodko-kwaśnym, Zapiekane przegrzebki z prażonymi burakami, smażoną zielenią, cytrusową Gremolatą i kremem chrzanowym, oraz Sałatka z kurczaka z prażonymi burakami i zielenią mniszka lekarskiego.
Instrukcje
Chrzan rusztowy w procesorze wyposażonym w tarczę zgrubno-rozdrabniającą.
Chrzan przełożyć do średniego rondla.
Dodać śmietanę. Przykryć i dusić 10 minut.
Odstawić, przykryty, 30 minut do zaparzenia. Przecedź krem do małego rondla, mocno naciskając na ciała stałe. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Czerwone i złote buraki gotować w oddzielnych średnich garnkach z wrzącą osoloną wodą do miękkości, około 18 minut.
Odcedzić i schłodzić. (Można dokonać 2 dni wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Obierz czerwone buraki; pokrój każdy na pół i umieść na średniej patelni. Obierz złote buraki; pokrój każdy na pół i umieść na innej średniej patelni.
Wymieszać 1/2 szklanki octu i 2 łyżki cukru na każdej patelni. Buraki gotować w każdej patelni na średnim ogniu, aż ciecz zgęstnieje do syropu i zaczyna powlekać buraki, często mieszając, o 4 protokół. Buraki doprawiamy solą i pieprzem.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Rybę posypać solą i pieprzem.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w ciężkiej dużej patelni żaroodpornej na dużym ogniu.
Dodaj rybę, skórkę w dół. Sear aż skóra jest brązowy i chrupiące, o 3 protokół.
Umieść patelnię z rybą w piekarniku. Smażyć ryby, aż ledwo nieprzezroczyste w centrum, o 3 protokół.
Tymczasem ciepły krem chrzanowy na średnim ogniu.
Rozgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w innej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj zielenie i smażyć, aż tylko zwiędnie, o 1 minuta. Doprawić solą i pieprzem.
Podziel zieleń na 4 talerze. Wierzch zieleniny z rybą, Skórka do góry. Surround ryby z buraków. Łyżkę ciepłego kremu chrzanowego i skropić sokami z buraków.