Alton-Czerwony Sos

Alton-Czerwony Sos
Przepis Alton-czerwony sos można zrobić w około 1 godzinę i 25 minut. Ten sos ma 395 kalorii, 6G białka, oraz 20g tłuszczu na porcję. Ten bezglutenowy, bezmleczny, lakto ovo wegetariański i wegański przepis serwuje 3 i kosztuje 3,47 zł za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Udaj się do sklepu i podnieś oliwę z oliwek, płatki pieprzu, koszerną sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Z łyżką wynik 67%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sos żurawinowy Alton Brown (tylko lepszy), Moja wersja sosu pomidorowego Altona Browna, oraz Herbatniki Altona Browna.

Instrukcje

1
Na sicie nad średnim niereaktywnym rondelkiem odcedź pomidory z ich soku do garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
SokSok
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
SitoSito
2
Dodaj ocet sherry, cukier, płatki czerwonej papryki, oregano i bazylię do soku pomidorowego. Wymieszaj i gotuj na dużym ogniu. Gdy na powierzchni zaczną tworzyć się bąbelki, zredukuj do wrzenia. Pozwól, aby płyn zmniejszył się o 1/2 lub aż płyn zgęstnieje do luźnej konsystencji syropu. Dokładnie wyciśnij każdego pomidora, aby usunąć większość nasion. Odłóż pomidory na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
Ocet SherryOcet Sherry
Sok PomidorowySok Pomidorowy
PomidorPomidor
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
BazyliaBazylia
NasionaNasiona
CukierCukier
SyropSyrop
3
Pokrój marchewkę, cebulę i seler na jednolite rozmiary i połącz z oliwą z oliwek i czosnkiem w niereaktywnej brytfannie na małym ogniu. Podsmaż mirepoix, aż marchewki będą miękkie, a cebula stanie się przezroczysta, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
(w Przybliżeniu Do Zrobienia Zasmażki)(w Przybliżeniu Do Zrobienia Zasmażki)
MarchewMarchew
SelerSeler
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
4
Dodaj pomidory i kapary do brytfanny.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
KaparyKapary
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
5
Umieść brytfannę na środkowym ruszcie piekarnika i piecz przez 15 do 20 minut, mieszając co 5 minut. Pomidory powinny zacząć lekko brązowieć na brzegach z lekką karmelizacją.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
6
Wyjmij patelnię z brojlera.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
BrojlerBrojler
PatelniaPatelnia
7
Umieść patelnię na 2 palnikach na kuchence.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiecPiec
PatelniaPatelnia
8
Dodaj białe wino do pomidorów i gotuj jeszcze przez 2 do 3 minut na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino BiałeWino Białe
PomidorPomidor
9
Umieść pomidory w głębokim garnku lub misce i dodaj zredukowany płyn pomidorowy do pomidorów. Zmiksuj do pożądanej konsystencji i dostosuj przyprawy
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
GarnekGarnek
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 25 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia32
Rodzaje PotrawSos
Magazyn