Ajerkoniak
Ajerkoniak to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 159 kalorii. Na 75 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Działa dobrze jako bardzo niedrogi napój dla Boże Narodzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz mąkę, sól, gałkę muszkatołową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 17%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ajerkoniak czekoladowy chleb z brązowym masłem ajerkoniak glazura, Budyń rogalikowy z karmelowym syropem z Ajerkoniaku, oraz Czekoladowe babeczki z ajerkoniakiem z lukrem z serem ażurowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w średnim rondlu. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając trzepaczką.
Żółtka umieścić w średniej misce. Stopniowo ubijaj jedną trzecią gorącego mleka w żółtka.
Do pozostałej gorącej mieszanki mleka dodać mieszaninę żółtkową, mieszając trzepaczką. Gotować na średnim ogniu 1 minutę lub aż lekko zgęstnieje.
Wlać do dzbanka, wymieszać z bourbonem, brandy i wanilią.
Przykryć powierzchnię ajerkoniaku papierem woskowym; przechowywać w lodówce co najmniej 4 godziny lub przez noc.
W razie potrzeby udekoruj dodatkową gałką muszkatołową.