Prawdziwą zaletą przepisów wolnowarowych jest to, że można ugotować drób, taki jak bażant lub cietrzew, do perfekcji, ponieważ czas pozwala mięsu zmięknąć podczas dłuższego gotowania. Kluczem jest wybór kawałków z kością, ponieważ ta metoda gotowania naprawdę przynosi korzyści.
To świetna pora roku, aby dążyć do tych bogatych sosów, które można wyprodukować, łącząc jesienne warzywa z tymi pysznymi sokami mięsnymi. Dobry rosół to jeden z sekretów szefa kuchni, który pozwala na powolne gotowanie, więc dlaczego nie zrobić porcji domowego bulionu z resztek mięsnych kości i warzyw? Możesz zrobić kilka litrów bogatego bulionu, a następnie zamrozić go na następny posiłek! Niektórzy pomysłowi szefowie kuchni zamrażają swoje zapasy w pojemnikach na kostki lodu.
Fasola to kolejna część tego rodzaju gotowania „zapomnij o pośpiechu”, ponieważ fasola i rośliny strączkowe dodają tyle smaku i tekstury do garnka z jedzeniem. W rzeczywistości wegetariańska zapiekanka z fasoli z sezonowymi warzywami i odrobiną przyprawy może być wspaniałym przysmakiem dla całej rodziny w środku tygodnia.
Ustaw zegar i pozwól piekarnikowi i ulubionemu garnkowi wykonać całą pracę za Ciebie w tym sezonie. Mamy nadzieję, że znajdziesz coś dla siebie w kolekcji przepisów na powolne gotowanie, które znajdziesz poniżej.