10 super przytulnych przepisów na powolne gotowanie tej zimy

Po bieganiu przez całe lato nadszedł czas, aby się zrelaksować i nie spiesz się, aby zrobić kilka zimowych ulubieńców tak wolno, jak chcesz! Niezależnie od tego, czy używasz klasycznego garnka ceramicznego, powolnej kuchenki czy naczynia do zapiekania w stylu francuskim, możesz delektować się tym, jak gotowanie w ten powolny sposób może tak bardzo różnić się od innych pór roku. Co może być lepszego niż ustawienie timera na 2 lub 3 godziny i połączenie sezonowych mięs, warzyw i roślin strączkowych w jednym garnku?

Prawdziwą zaletą przepisów wolnowarowych jest to, że można ugotować drób, taki jak bażant lub cietrzew, do perfekcji, ponieważ czas pozwala mięsu zmięknąć podczas dłuższego gotowania. Kluczem jest wybór kawałków z kością, ponieważ ta metoda gotowania naprawdę przynosi korzyści.

To świetna pora roku, aby dążyć do tych bogatych sosów, które można wyprodukować, łącząc jesienne warzywa z tymi pysznymi sokami mięsnymi. Dobry rosół to jeden z sekretów szefa kuchni, który pozwala na powolne gotowanie, więc dlaczego nie zrobić porcji domowego bulionu z resztek mięsnych kości i warzyw? Możesz zrobić kilka litrów bogatego bulionu, a następnie zamrozić go na następny posiłek! Niektórzy pomysłowi szefowie kuchni zamrażają swoje zapasy w pojemnikach na kostki lodu.

Fasola to kolejna część tego rodzaju gotowania „zapomnij o pośpiechu”, ponieważ fasola i rośliny strączkowe dodają tyle smaku i tekstury do garnka z jedzeniem. W rzeczywistości wegetariańska zapiekanka z fasoli z sezonowymi warzywami i odrobiną przyprawy może być wspaniałym przysmakiem dla całej rodziny w środku tygodnia.

Ustaw zegar i pozwól piekarnikowi i ulubionemu garnkowi wykonać całą pracę za Ciebie w tym sezonie. Mamy nadzieję, że znajdziesz coś dla siebie w kolekcji przepisów na powolne gotowanie, które znajdziesz poniżej.