Odp: zupa miso z małż

Odp: zupa miso z małż
Odp: zupa miso z małż może być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 131 kalorii, 14g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka wakame, szalotki, pasty miso i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 189 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa Miso z małżami i szpinakiem, Zupa Miso ze świeżymi małżami, oraz Koreańska Zupa Miso Z Małż Manilla dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wysuszoną wakame zagotować i wlać tyle przefiltrowanej zimnej wody na wodorosty, aby pokryć ją o około pół cala. Pozwól wakame usiąść w zimnej wodzie na około dziesięć minut.W międzyczasie gotuj lub paruj świeże małże, aż się otworzą. Po otwarciu wyjmij je do misek do serwowania. Należy wyrzucić małże, które się nie otwierają.Po tym, jak wakame moczy się przez dziesięć minut, spłucz i osusz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wodorosty MorskieWodorosty Morskie
WakameWakame
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Podgrzać Dashi lub wywar rybny, aż ledwo się gotuje i dodać wakame. Powoli dusić wakame w bulionie przez około dwie do trzech minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
DashiDashi
WakameWakame
3
Wakame i bulion wyjąć z ognia, pozostawić do ostygnięcia przez około pięć minut przed ubijając jedną czwartą szklanki białej pasty miso do bulionu, aż do całkowitego i całkowitego rozpuszczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białe MisoBiałe Miso
WakameWakame
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
4
Wlać bulion na małże, udekorować plasterkami cienko pokrojonej szalotki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Ziemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią KostkęZiemniaki Yukon Gold, Umyte I Pokrojone W średnią Kostkę
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn