Odp: zupa miso z małż
Odp: zupa miso z małż może być tylko Japoński przepis, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 131 kalorii, 14g białka, oraz 4G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,43 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka wakame, szalotki, pasty miso i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. 189 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 65%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa Miso z małżami i szpinakiem, Zupa Miso ze świeżymi małżami, oraz Koreańska Zupa Miso Z Małż Manilla dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wysuszoną wakame zagotować i wlać tyle przefiltrowanej zimnej wody na wodorosty, aby pokryć ją o około pół cala. Pozwól wakame usiąść w zimnej wodzie na około dziesięć minut.W międzyczasie gotuj lub paruj świeże małże, aż się otworzą. Po otwarciu wyjmij je do misek do serwowania. Należy wyrzucić małże, które się nie otwierają.Po tym, jak wakame moczy się przez dziesięć minut, spłucz i osusz.
Podgrzać Dashi lub wywar rybny, aż ledwo się gotuje i dodać wakame. Powoli dusić wakame w bulionie przez około dwie do trzech minut.
Wakame i bulion wyjąć z ognia, pozostawić do ostygnięcia przez około pięć minut przed ubijając jedną czwartą szklanki białej pasty miso do bulionu, aż do całkowitego i całkowitego rozpuszczenia.
Wlać bulion na małże, udekorować plasterkami cienko pokrojonej szalotki.