Dziczyzna na parze & budyń portowy

Dziczyzna na parze & budyń portowy
Jeśli chcesz dodać więcej bezmleczne przepisy do twojego pudełka z przepisami, gotowana na parze dziczyzna i budyń portowy może być przepisem, który powinieneś wypróbować. Jedna porcja zawiera 1218 kalorii, 71g białka, oraz 63g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.33 za porcję. 167 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga wina, duszenia dziczyzny-użyłam łopatki, odrobiny oleju i Porto. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny i 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest doskonałe. Podobne przepisy to Stek z dziczyzny w sosie Porto, Budyń ryżowy z Porto i suszonym sosem śliwkowym, oraz Budyń Z Dziczyzny I Grzybów Kasztanowych.

Instrukcje

1
Najpierw zrób ciasto.
2
Do dużej miski włóż mąkę i 1 łyżeczkę soli i wymieszaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Własna Rosnąca MąkaWłasna Rosnąca Mąka
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
SuetSuet
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
3
Dodać 250 ml zimnej wody, trochę na raz, stopniowo łącząc ciasto. Możesz nie potrzebować całej wody. Pozostaw na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Aby wykonać nadzienie, rozpuść połowę kapiącej na dużej patelni na dużym ogniu. Dziczyznę i wieprzowinę smażyć partiami, aż do całkowitego zarumienienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
DziczyznaDziczyzna
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Puree Z Mango1/4 Szklanki Puree Z Mango
5
Wyjmij mięso do dużej miski, a następnie dodaj resztę kapiącej na patelnię na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
1/4 Szklanki Puree Z Mango1/4 Szklanki Puree Z Mango
6
Dodaj cebulę i gotuj delikatnie przez 5 minut, aż zacznie mięknąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
7
Odstawić mięso na patelnię i wymieszać, następnie dodać mąkę i dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Puree Z Mango1/4 Szklanki Puree Z Mango
8
Dodaj tymianek, bay, ketchup, Porto, Wino i bulion, doprowadzić do duszenia i sezon. Przełóż mieszaninę do dużej miski. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie schłodzić. Można dokonać 2 dni wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Crispix, RozdrobnionePłatki Crispix, Rozdrobnione
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
PortPort
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Drobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona PaprykaDrobno Posiekana Zielona Lub Słodka Czerwona Papryka
9
Gdy będziesz gotowy do zrobienia budyniu, posmaruj 1-litrową miseczkę budyniową odrobiną oleju lub smalcu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SmalecSmalec
Słodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej WodzieSłodkie Ziemniaki Lub Bataty Granatowe (około 3 średnie), Wyszorowane, Nieobrane I Pokrojone Na Frytki O Wymiarach 1/4 Na 4 Cale, Namoczone W Lodowatej Wodzie
10
Rozwałkuj dwie trzecie ciasta na duże koło i użyj go do wyrównania miski. Pozostawić ciasto na krawędzie wokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
11
Dodaj wypełnienie, naciskając go dobrze.
12
Rozwałkuj pozostałe ciasto do koła, aby uzyskać pokrywkę. Używając trochę zimnej wody, zwilż krawędzie ciasta podszewkowego, połóż pokrywę na górze i dobrze zagniataj krawędzie, naciskając, aby uszczelnić. Odciąć nadmiar ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
13
Aby pokryć budyń, połóż arkusz folii na wierzchu arkusza nieprzywierającego pergaminu do pieczenia. Złóż plisę w arkuszach (pozwoli to na rozszerzenie pokoju pudding) i umieścić je na umywalce. Związać arkusze na sznurkiem, mocno zabezpieczając i odciąć nadmiar papieru i folii.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
14
Aby ugotować budyń, połóż nóż do ciasta lub metalowy pierścień w podstawie dużej patelni (lub użyj odwróconego talerza lub spodka).
Składniki, których będziesz potrzebować
12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady12 Krakersów Graham Z Całej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mąka Uniwersalna Plus Dodatkowa Ilość W Razie PotrzebyMąka Uniwersalna Plus Dodatkowa Ilość W Razie Potrzeby
1/4 Szklanki Puree Z Mango1/4 Szklanki Puree Z Mango
15
Umieść na nim misę z budyniem i dodaj wodę do patelni,aby dotarła w przybliżeniu do połowy miski. Doprowadzić patelnię do gotowanego na wolnym ogniu, następnie zmniejszyć ogień i dodać pokrywkę. Sprawdź po 10 minutach, czy patelnia nadal gotuje się delikatnie, nie pozwól, aby zagotowała się zbyt energicznie. Gdy masz pewność, że patelnia jest ustawiona na odpowiednią temperaturę, gotuj budyń przez 3-4 godziny. Regularnie uzupełniaj patelnię wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Puree Z Mango1/4 Szklanki Puree Z Mango
16
Gdy budyń jest ugotowany, wyjąć go z patelni i usunąć folię i papier. Odwróć talerz na budyń, a następnie obróć talerz i budyń. Delikatnie wyjmij miskę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/4 Szklanki Puree Z Mango1/4 Szklanki Puree Z Mango
17
Pudding podawać natychmiast z ulubionymi zimowymi warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na budyń. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Możesz spróbować NV Solera Cream Sherry. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
NV Solera Cream Sherry
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia30
Magazyn