Budyń wołowy, ale i pasternakowy

Budyń wołowy, ale i pasternakowy
Budyń wołowy, ale i pasternakowy wymaga z grubsza 3 godziny i 50 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1275 kalorii, 39g białka, oraz 78 g tłuszczu każdy. Na $2.99 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 386 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka mąki, boczek lardons, duszona wołowina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Dziczyzna, grzyby polne i budyń ale, Wołowina w gulaszu z pierogami, oraz Wołowina, piwo i ciasto Marmite.

Instrukcje

1
Rozgrzać dużą patelnię i gotować cebulę i lardons razem przez 5 minut, aż złoty. Wyjąć łyżką szczelinową i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
2
Dodać olej do patelni, polać wołowinę mąką, następnie równomiernie brązowieć na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodaj pasternak, ale, bulion, galaretka, tymianek i mieszaninę Lardon do patelni. Doprowadzić do wrzenia, następnie przykryć i dusić przez 1 godzinę, aż mięso będzie miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PasternakPasternak
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
AleAle
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
4
Obficie masło 1,5 litra miski budyniowej. Aby zrobić ciasto, wymieszać mąkę, musztardę w proszku, suet i łyżeczki soli kuchennej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
Sól KuchennaSól Kuchenna
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
SuetSuet
5
Dodać wystarczającą ilość zimnej wody, Około 150 ml, aby uzyskać miękkie ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
6
Wyjąć jedną czwartą ciasta i ustawić na jedną stronę. Na mocno posypanej mąką powierzchni rozwałkuj pozostałe ciasto, aby uzyskać dużą okrągłą, wystarczająco dużą, aby wyłożyć miskę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszane Odmiany świeżych GrzybówMieszane Odmiany świeżych Grzybów
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
7
Ostrożnie ułóż ciasto w misce (staraj się mieć 1 cm ciasta zwisającego z obręczy), a następnie naciśnij krawędzie połączenia, aby uszczelnić.
8
Rozwałkuj pozostałą ćwiartkę w okrąg wystarczająco duży, aby pokryć górę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
9
Płyn do gotowania przelać z nadzienia do małej patelni i odstawić. Wyrzucić łodygi tymianku. Łyżką nadzienie do wyłożonej miski i wlać ponad 100 ml płynu do gotowania. Złożyć na zwisające ciasto i umyć wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Umieść pokrywę na górze, mocno naciskając na krawędzie, aby uszczelnić.
11
Masło arkusz pergaminu do pieczenia, złożyć w dużej zakładce i położyć, strona masła w dół, na wierzchu budyniu. Przykryć plisowaną warstwą folii i na koniec związać sznurkiem, tworząc pętelkę na uchwyt, dzięki czemu można łatwo podnieść budyń.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)6 żeberek Wieprzowych Lub Kotletów Z Polędwicy Z Kością (8 Uncji Każdy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
12
Usiądź mały trivet lub duży foremka do ciastek na dnie głębokiego rondla, który jest wystarczająco duży, aby łatwo zabrać miskę. Do połowy napełnij patelnię wodą i zagotuj. Dolać do budyniu, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny, uzupełniając w razie potrzeby wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe1 1/2 Szklanki JIF® Extra Crunchy Masło Orzechowe
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki DekoracyjneCukierki Dekoracyjne
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
13
Podgrzać płyn do gotowania, bulgotanie go trochę tak, że zmniejsza się do smacznego sosu. Ostrożnie wyjmij pudding. Uruchom nóż wokół krawędzi, a następnie obróć się i podawaj z sosem i zielenią, jeśli chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Budyń świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Johnson Estate Cream Sherry. Ma 5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia25
Magazyn