Kapusta Kiszona Domowej Roboty
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj domowej kapusty kiszonej. Jedna porcja zawiera 132 kalorie, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 61 centów za porcję. Jeśli masz ciężarki szklane, sól morską, śluzę powietrzną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 720 godzin i 20 minut. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 6423 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Jest ona dostarczana przez odżywioną kuchnię. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne, lacto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest świetne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Domowa kapusta kiszona z kminkiem i jabłkami, Kapusta kiszona z jabłkami, oraz Kapusta Azjatycka Kiszona.
Instrukcje
Usunąć wszelkie posiniaczone lub uszkodzone zewnętrzne liście kapusty, a następnie pokroić na pół krzyżowo.
Wyjąć rdzeń kapusty, a następnie pokroić kapustę w paski nie szersze niż 1/8 cala grubości.
Wrzucić kapustę i sól razem w dużej misce do mieszania i pozostawić na około 20 minut, lub aż kapusta zacznie mięknąć i zwolnić trochę soku. Następnie wyciśnij kapustę rękami, aby ją jeszcze bardziej zmiękczyć i pomóc jej uwolnić więcej soku.
Gdy kapusta utyknie i uwolni duży sok, przenieś ją do słoika. Zapakuj kiszoną kapustę szczelnie do słoika, używając funta szwabskiego lub drewnianej łyżki, aby kapusta nadal uwalniała płyn i nie pozostały pęcherzyki powietrza.
Kontynuuj pakowanie kapusty do pojemnika, aż kapusta zostanie całkowicie zanurzona przez płyn.
Umieść ciężarki na kapuście, a następnie zamknij słoik śluzą powietrzną. Pozostawić kapustę do fermentacji w temperaturze pokojowej i z dala od bezpośredniego światła słonecznego co najmniej 1 miesiąc, lub do czasu zrobić według własnych upodobań. Gdy kiszona kapusta będzie wystarczająco kwaśna, jak na twoje potrzeby, przenieś ją do lodówki, gdzie będzie trzymała co najmniej 6 miesięcy i do 1 roku.