Żeberka wołowe pieczone z rozmarynem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonego żeberka wołowego z rozmarynem. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 10 i kosztuje 94 grosze za porcję. Jedna porcja zawiera 165 kalorii, 26g białka, oraz 6G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, sól, rozmaryn, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby wykorzystać świeży rozmaryn można śledzić to danie główne z Jogurt waniliowy z kompot Winogronowo-jagodowy z miodem i świeżym rozmarynem: łatwe śniadanie lub deser jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Rosemary-Czosnek Pieczeń Wołowa, Polędwica wołowa z czosnkiem i rozmarynem, oraz Pieczeń Wołowa Rozmarynowo-Czosnkowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz sól i pieprz w małej misce. Używając ostrego noża, przeciąć linię w dół do pieczenia o 1/2 cala. z przodu żeber, aby utworzyć głęboką kieszeń, do której będziesz nadziewać rozmaryn i czosnek.
Posypać kieszeń około połowy mieszaniny soli, a następnie wstawić rozmaryn i czosnek, pozwalając gałązki rozmarynu wyciągnąć z pieczeni. Zawiąż pieczeń między żebrami sznurkiem kuchennym.
Pozostałą mieszaninę soli posypać na zewnątrz pieczenia.
Umieść na dużej patelni z żebrami skierowanymi do góry.
Gotować 15 minut, a następnie zmniejszyć temperaturę piekarnika do 350 i piec, aż termometr włożony do środka mięsa osiągnie 130 dla rzadkich, 75 do 90 minut, lub 140 dla średnich, o 2 godziny.
Wyjmij z piekarnika, namiot z folią i pozostaw na 30 minut.
Wytnij sznurki i usuń rozmaryn. Rzeźbić i podawać.