Żeberka wolnoopalające
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, bezmleczne i przyjazne dla fodmap przepisy do twojego pudełka z przepisami, żeberka Wolnoopalające mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. To danie główne ma 929 kalorii, 42g białka, oraz 62 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,65 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mięsiste żeberka wieprzowe, sos barbecue, nasiona gorczycy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 417 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 9 godzin i 30 minut. Z łyżeczką wynik 80%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Slow Cooker Honey-Garlic Baby Back żeberka (i "Real Food Slow Cooker Suppers" Cookbook Giveaway), Red Eye BBQ żeberka Slow Cooker - 75 dni lata Slow Cooker s, oraz Żeberka Wolnoopalające.
Instrukcje
Umieść 4 łyżki sosu barbecue wraz z resztą składników do wolnej kuchenki. Dopełnić wystarczającą ilością wody do pokrycia (około 1,5 l). Wolno gotować na niskim poziomie przez 8-9 godzin, aż będzie bardzo miękki, ale nie całkowicie odpadnie z kości.
Piekarnik nagrzać do 220C/ 200C wentylator / Gaz
Usuń żebra z wolnej kuchenki za pomocą łyżki szczelinowej lub szczypiec. Obchodź się z nimi ostrożnie, ponieważ mięso będzie bardzo delikatne i może zacząć odpadać. Zalać pozostałym sosem barbecue i położyć na wyłożonej folią tacy piekarnika. Gotować przez 20 30 minut, aż zacznie chrupać na zewnątrz. Alternatywnie, gotować na grillu, obracając się od czasu do czasu, aż rurociągi gorące całej.