Żeberka Krótkie Z Piwem I Miodem Gryczanym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj żeberek z piwem i miodem gryczanym. Ten przepis służy 6. Na $4.7 za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1201 kalorii, 41g białka, oraz 105 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz miód gryczany, olej roślinny, musztardę pełnoziarnistą i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej roślinny, można śledzić to danie główne z Tort Kawowy Z Jagodami # SundaySupper jako deser. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 60 stwierdziłoby, że trafił w sedno. To będzie hit w Twoim Dzień Ojca wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 85%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Żeberka Duszone W Piwie, Piwo kawowe-duszone żeberka z kuskusem, oraz Root Beer Duszone Żeberka Wołowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 350 stopni.
Włożyć olej do dużej, ciężkiej patelni lub holenderskiego piekarnika ustawionego na średnim ogniu. Żeberka obficie przyprawiamy solą i pieprzem, a następnie brązujemy ze wszystkich stron, około 1 minuty na stronę. (Prawdopodobnie będziesz musiał to zrobić partiami.)
Zdjąć krótkie żeberka z patelni i zalać wszystko, ale około 3 łyżki tłuszczu. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego.
Dodać cebulę i czosnek i gotować, mieszając, aż lekko karmelizowane, o 5 protokół. Wymieszać z musztardą, miodem, ale i liściem laurowym. Odstawić mięso na patelnię i zalać sosem.
Doprowadzić sos do gotowanego na wolnym ogniu i przykryć patelnię szczelnie pokrywką lub folią. Umieścić w piekarniku i gotować, aż mięso jest pull-apart przetargu, 2 do 2 1/2 godziny.
Wyjąć żeberka i odtłuścić jak najwięcej tłuszczu z sosu. Zmniejsz SOS, gotując go przez kilka minut, jeśli chcesz. Smak do przypraw i dodać więcej soli i pieprzu, jeśli chcesz.
Podawać ciepłe mięso z odrobiną sosu łyżką na wierzchu.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do krótkich żeberek wołowych. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze kawałki mogą poradzić sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Można spróbować wina Miranda Lambert County Road Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.