Świąteczna gęś z pomarańczową polewą

Świąteczna gęś z pomarańczową polewą
Świąteczna gęś z glazurą pomarańczową może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na danie główne. Za 6,4 USD za porcję ten przepis pokrywa 44% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 73 g białka, 153 g tłuszczu i łącznie 1720 kalorii. Ten przepis służy 10 osobom. Dzięki temu przepisowi Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowe. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową i bezmleczną. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godzin. Udaj się do sklepu i kup cukier, gęś domową, sól i kilka innych rzeczy, aby zdążyć dzisiaj. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 82%. Ten wynik jest znakomity. Jeśli szukasz podobnych przepisów, wypróbuj pieczoną gęś świąteczną, gęś minionych świąt i pieczoną gęś ze słodką glazurą.

Instrukcje

1
Posyp gęś solą, szałwią i pieprzem; dobrze nakłuj skórę widelcem.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Gęś CałaGęś Cała
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
2
Trzy pomarańcze pokroić na ćwiartki; umieścić w gęsiej jamie. Podwiń skrzydła pod gęś; zwiąż ze sobą podudzia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pałeczki Z KurczakaPałeczki Z Kurczaka
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
Gęś CałaGęś Cała
Kolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I OczyszczoneKolosalne Krewetki Z Ogonami, Obrane I Oczyszczone
3
Ułożyć piersią do góry na ruszcie w brytfance.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
4
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 2-3/4 do 3-1/4 godziny lub do momentu, aż termometr do mięsa wskaże 180°. (Przykryj luźno folią, jeśli gęś zbyt szybko się rumieni). W razie potrzeby spuść tłuszcz z patelni w miarę jego gromadzenia się.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gęś CałaGęś Cała
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
5
Skórkę pozostałych pomarańczy pokrój w długie, cienkie paski; pomarańcze pokroić na kawałki, usuwając błony. Odłożyć na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Drobna Sól Do Brzegów SzklanekDrobna Sól Do Brzegów Szklanek
6
Połóż gęś na półmisku; przykryć i odstawić na 15 minut. W międzyczasie na małej patelni na średnim ogniu ugotuj i mieszaj syrop kukurydziany z cukrem, aż cukier się rozpuści. Wymieszaj kawałki pomarańczy i obierz; przegrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan1 Opakowanie (3 Uncje) Połówek Orzechów Pekan
Gęś CałaGęś Cała
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Posmaruj gęsią polewą. Nałóż łyżką kawałki pomarańczy i obierz gęś.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plastry PomarańczyPlastry Pomarańczy
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Gęś CałaGęś Cała
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia62
Magazyn