Świeże Wegańskie Ciasto Truskawkowe
Świeże wegańskie ciasto truskawkowe może być tylko deser, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 258 kalorii, 3G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje 66 centów za porcję. Udaj się do sklepu i podnieś skrobię z maranty, wodę, skracanie warzyw i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 226 smakoszy i kucharzy. To będzie hit w Twoim Dzień Matki wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za wegańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Świeże Ciasto Z Jeżynami, Wegańskie truskawka ciemna czekolada Chunk lody i Fave Five Friday-Summertime lody Wegańskie, oraz Wegańskie ciasto truskawkowe serwowane z wegańską bitą śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, umieść mąkę i sól w średniej wielkości, schłodzonej misce. Rozbić schłodzone warzywa i pokroić w mąkę widelcem lub blenderem do ciasta, aż pojawią się kawałki ciasta wielkości grochu. Powoli dodawać lodowatą wodę po łyżce stołowej i mieszać widelcem. Nie przepracuj; mieszaj, aż po prostu wymieszasz i ciasto trzyma się razem. Ciasto przechowywać w lodówce, aż będziesz gotowy, aby go rozwałkować. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj nieco ponad połowę ciasta na 12-calowe koło.
Umieść na 9-calowym talerzu ciasta, wyśrodkuj i delikatnie włóż ciasto do patelni. Przyciąć krawędzie i umieścić w lodówce.
Drugą porcję ciasta rozwałkować i ułożyć na pergaminie lub posypanym mąką papierze woskowym na blasze ciastka. Przechowywać w lodówce do momentu użycia. W małym rondlu, połączyć wodę i 2 łyżki cukru na małym lub średnim ogniu. Rozpuścić cukier i doprowadzić do wrzenia. Gotować w dół lub o 3 lub 4 protokół, zdjąć z ognia i ostudzić przez 15 protokół.
Połączyć ½ szklanki cukru ze skrobią maranta.
Umieść jagody w dużej misce i wrzuć mieszaninę maranty. Wymieszać sok z cytryny i 2 łyżki syropu cukrowego i delikatnie wymieszać. Rozgrzej piekarnik do 204°. wypełnij piecrust mieszaniną truskawkową. Kropka z kawałkami masła. Zwilż krawędzie drugiej połowy ciasta, umieść je na owocach i naciśnij górne i dolne krawędzie razem.
Wytnij kilka otworów wentylacyjnych w górnej części ciasta.
Piec ciasto przez 20 minut, a następnie zmniejszyć ogień do 191° i piec kolejne 40 do 45 minut, lub aż soki bubble. Jeśli skórka zacznie ciemnieć, przykryj ciasto luźno folią przez ostatnie 10 do 15 minut.