Łosoś z wędzonym boczkiem i sałatką z soczewicy
Need a bezglutenowe i bezmleczne danie główne? Łosoś z wędzonym boczkiem i sałatką z soczewicy może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 1145 kalorii, 80g białka, oraz 59G tłuszczu każdy. Na 6,64 zł / porcja, ten przepis okładki 62% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka boczku, łososia, musztardy zbożowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 90%, co jest znakomite. Podobne przepisy to Kolacja: łosoś z wędzonym boczkiem i sałatką z soczewicy, Łosoś wędzony z sałatką z soczewicy, oraz Sałatka Z Łososia Wędzonego Na Gorąco, Jajek I Soczewicy.
Instrukcje
Gotować soczewicę przez 25 minut w osolonej wodzie do miękkości ostygnie i odstawić.
Podsmaż boczek, aż będzie chrupiący.
Dodaj szalotki i czosnek i saute do miękkości.
Ostudzić, a następnie ubić musztardę, sok z cytryny i 6 uncji oliwy z oliwek. Składamy dressing na soczewicę, dodajemy natkę pietruszki, sól i pieprz.
Saute łososia w 2 uncji oliwy, aż złoty z każdej strony i umieścić w nagrzanym piekarniku 400 stopni, aż pożądana doneness o 8 do 10 protokół.
Podawać łososia na wierzchu soczewicy.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc są doskonałym wyborem dla łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay. Recenzenci bardzo lubią to z 4.1 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
Hahn Winery Santa Lucia Highlands Chardonnay
Bogate i warstwowe, z jedwabistymi nutami brzoskwini, nektarynki, dojrzałej gruszki i wanilii.