Łosoś z pikantną sałatką ogórkową i orzeszkami ziemnymi
Łosoś z pikantną sałatką ogórkową i orzeszkami ziemnymi to bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 35g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 282 kalorie. Na 4,27 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz pod ręką pieprz, pietruszkę, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Pikantna Sałatka Ogórkowa Z Orzeszkami Ziemnymi, Tajska Sałatka ogórkowa z orzeszkami ziemnymi, oraz Pikantna Sałatka Melonowa Z Orzeszkami Ziemnymi I Miętą.
Instrukcje
Połącz pierwsze 5 składników w średniej misce; wymieszaj 1/4 łyżeczki soli.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Pozostałą 1/4 łyżeczki soli i czarnego pieprzu posypać rybą.
Dodaj rybę na patelnię; gotować 4 minuty z każdej strony lub aż ryby płatki łatwo podczas badania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Umieść 1 filet w każdej z 4 płytkich miseczek, a każdą porcję uzupełnij 1/2 szklanki sałatki ogórkowej i 1 łyżeczką orzeszków ziemnych.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to Foley Johnson Carneros Chardonnay. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Foley Johnson Carneros Chardonnay
Aromaty są skoncentrowane i złożone w naszym Carneros Chardonnay 2016. Nuty grillowanej brzoskwini, gruszki, maślanego rogalika i wanilii stanowią scenę dla bogatego i treściwego Chardonnay. Aromaty rozszerzają się na podniebieniu dzięki przepysznym smakom gruszki, chrupiącego jabłka, wiciokrzewu, prażonego kokosa i wafla waniliowego. Równowaga i struktura tego wina w połączeniu z jego jasną kwasowością sprawia, że jest to wino godne wieku, którym można się cieszyć przez kilka lat. Ciesz się tym pięknem z soczystym pieczonym kurczakiem i risotto z dzikimi grzybami.