Łosoś wędzony & seler Dauphinoise

Łosoś wędzony & seler Dauphinoise
Łosoś wędzony i seler Dauphinoise może być tylko bezglutenowe i pescatariańskie przepis, którego szukałeś. Jedna porcja zawiera 354 kalorie, 16G białka, oraz 22g tłuszczu. Na 2,41 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. 109 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis z BBC Good Food wymaga soku z cytryny, koperku, pieczonych ziemniaków i łososia. Wiele osób naprawdę lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 85%. Ten wynik jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Sosny łosoś, Koper i ziemniaki Zapiekanka Dauphinoise, Tatar z selera z wędzonym pstrągiem, oraz Wędzony plamiak z tarką selerowo-szpinakową.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do wentylatora 180C / 200C / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Wlać sok z jednej cytryny do dużej miski. Pokrój seler na kawałki o grubości 1 monety, wrzucając je do soku z cytryny, a następnie dodaj plastry ziemniaków.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
SelerSeler
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
W dużym naczyniu żaroodpornym polać seler i ziemniaki plastrami łososia, posypać niewielką garścią posiekanego koperku, 1 posiekaną cebulą i zalać każdą warstwą odrobiną śmietany. Na każdym etapie doprawić odrobiną soli i dużą ilością pieprzu. Powinieneś mieć trzy warstwy ziemniaków i selera, dwie z łososia, cebulę i koperek. Zakończ pozostałym kremem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SelerSeler
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
Majonez I Więcej, W Razie PotrzebyMajonez I Więcej, W Razie Potrzeby
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
KoperKoper
(duża Tuba)(duża Tuba)
4
Przykryj naczynie folią i umieść na tacy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
5
Piec 45 minut, następnie zdjąć folię i piec przez kolejne 30-40 minut, aż bulgotnie, a wierzch jest chrupiący i złoty. Sprawdź, czy warzywa są gotowane, wkładając szaszłyk lub mały nóż, który powinien łatwo wcisnąć. Jeśli chcesz, możesz migać pod gorącym grillem, aby górna warstwa była naprawdę chrupiąca. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie podawać prosto z naczynia z chrupiącą zieloną sałatką i schłodzonym białym winem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto1 (14-uncjowe Pudełko) Zapakowana Mieszanka Risotto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje do wędzonego łososia. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Tenuta di Nozzole Le Bruniche Chardonnay
Nozzole Le Bruniche jest eleganckim i wyrazistym wyrazem odmiany Chardonnay, z czystym, pachnącym bukietem białych i tropikalnych owoców zrównoważonym lekkimi niuansami tostów. Na podniebieniu wykazuje doskonałą równowagę dojrzałości owoców podkreśloną przez świeżą kwasowość i strukturę średniego ciała, z ogólnym wrażeniem delikatnej złożoności. Są one powtarzane w czystym, trwałym wykończeniu, które kończy się subtelną nutą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia23
Magazyn