Łosoś Po Indyjsku
Indyjski łosoś wymaga około 45 minut od początku do końca. Na 80 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 145 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odbierz zmielone nasiona kopru włoskiego, masło, zmielony kardamon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 17%. Podobne przepisy to Łosoś Po Indyjsku, Pieczony Łosoś Po Indyjsku, oraz Pieczony Łosoś Po Indyjsku.
Instrukcje
Łososia opłukać i osuszyć. Linia 12-przez 18-calowy patelni do pieczenia z folii i ustawić kawałki, skóra w dół, 1 cal od siebie na patelni. Cebulę rozsypać wokół łososia.
W małej misce, wymieszać masło, brązowy cukier, kolendra, nasiona kopru włoskiego, cayenne, kardamon, kminek, sól, pieprz, goździki, i cynamon. Wymieszać z sokiem z cytryny.
Wymieszać równomiernie na wierzchy i boki kawałków łososia.
Piec w piekarniku 400 przez 15 minut. Włącz piekarnik do broil; broil łososia 6 cali od ciepła, aż top jest bulgotanie i dobrze rumiane i ryby jest nieprzezroczyste, ale nadal wilgotne patrząc w środku najgrubszej części (wyciąć do badania), 4 do 6 protokół.
Łopatką przełożyć kawałki łososia do naczynia (zostawić skórę) i obłożyć cebulą.
Posypać kolendrą i udekorować klinami cytrynowymi.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Jedno wino, którego możesz spróbować to GEN5 Chardonnay. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 9 dolarów.
GEN5 Chardonnay
Bardzo przyjazny Chardonnay, z soczystymi tropikalnymi owocami, nutą kremowości i długim, jasnym wykończeniem. Przez pięć pokoleń nasza rodzina mieszkała i pracowała na naszej ziemi w Lodi w Kalifornii, zawsze starając się pozostawić ziemię w lepszym stanie na następne latapokolenia.