Łosoś pacyficzny z orzechów sosny
Łosoś pacyficzny z orzechów sosnowych jest bezglutenowe, bezmleczne, przyjazne dla fodmap i całe 30 przepis z 6 porcjami. To danie główne ma 503 kalorie, 41g białka, oraz 37 g tłuszczu na porcję. Na $5.1 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz pieprz, zwiędłe escarole, oliwa z oliwek, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych, Pacific Northwest Sałatka Z Truskawek, Koziego Sera I Orzechów Sosny, oraz Halibut Pacyficzny Z Tymiankiem I Sezamem.
Instrukcje
Połączyć orzeszki piniowe, 1/2 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki białego pieprzu.
Posypać 1 łyżką mieszanki orzechów na każdym filecie. Płaszcz w sprayu do gotowania.
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej ciężkiej patelni pokrytej sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Umieść połowę filetów, od strony orzechów w dół, na patelni. Gotować 3 protokół lub aż orzechy są lekko rumiane.
Umieścić łososia, orzechów do góry, w 15-x 10-calowy patelni jellyroll pokryte sprayem do gotowania. Powtórzyć z pozostałymi filetami.
Filety posypać pozostałą 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki białego pieprzu.
Piec w temperaturze 400 przez 11 minut lub aż ryby płatki widelcem.
Serwuj nad zwiędłą Escarole.
Skropić olejem bazyliowym.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś w menu? Spróbuj sparować z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Możesz spróbować Trentadue La Storia Chardonnay. Recenzenci bardzo to lubią z 4.3 z 5 gwiazdek i cena około 20 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.