Łosoś gotowany z ziołami w kremowym sosie ziołowym
Łosoś gotowany z ziołami w kremowym sosie ziołowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i pescatarian przepis ma 338 kalorii, 42g białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 5,38 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz bulion rybny, cytrynowy, kremowy sos ziołowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać pomarańczowy można śledzić to danie główne z Pomarańczowe ciasteczka Marmoladowe z lukrem skórki pomarańczowej jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Gotowany łosoś z kremowym sosem ziołowym, Gotowany łosoś Sockeye z musztardowym sosem ziołowym, oraz Gotowany łosoś w sosie ziołowo-cytrynowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podziel Wino i bulion równo na 2 duże patelnie lub kłusowników ryb. Wycisnąć sok z pomarańczy i cytryny, dodać sok i połówki do patelni.
Dodaj liście bazylii i następne 3 składniki; doprowadzić do gotować na średnim ogniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i dodaj filety z łososia, skórkę do góry. Przykryć i gotować na wolnym ogniu 5 do 7 minut lub aż ryba jest gotowane i płatki widelcem.
Wyjąć z patelni za pomocą szczelinowej szpatułki i umieścić na talerzu w celu ostygnięcia. (Ryby będą nadal gotować po wyjęciu z płynu.) Przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Usuń skórę tuż przed podaniem.
Podawać z kremowym sosem ziołowym.
Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Trentadue La Storia Chardonnay z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Trentadue La Storia Chardonnay
2014 Chardonnay, Wybrzeże Sonoma, jest typowe dla odmiany z aromatami jabłek, białych brzoskwiń i cytrusów. Z dłuższym czasem w szkle niuansowane aromaty gałki muszkatołowej, lekkie tosty i wanilia przychodzą bawić się wraz z sugestią ananasa i dojrzałych cytryn Meyer. Odczucie w ustach jest ostre i powściągliwe z wyraźną mineralnością i czystością owoców. Bogaty, elegancki i pięknie wyważony.