Łosoś Gefilte Ryba

Łosoś Gefilte Ryba
Przepis łosoś Gefilte ryby jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym pescatarian opcja dla miłośników Żydowskiego jedzenia. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 285 kalorii. Na 3,31 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka Macy, sól, chrzan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilku osobom spodobała się ta przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Łosoś Gefilte Ryba, Ellyn Goodrich ' s Alaskan Halibut and Salmon Gefilte Fish Terrine (Pareve), oraz Ryba Gefilte.

Instrukcje

1
Do bulionu, w 5-do 6-qt. patelnię, połączyć cebulę, marchew, seler, pieprz, 2 qt. woda i kostki bulionowe. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, przykryć, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą bardzo miękkie, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostka BulionowaKostka Bulionowa
PieprzPieprz
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
SelerSeler
BulionBulion
CebulaCebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Wlać bulion przez durszlak do miski. Wyrzucić przyprawy i zwrócić bulion na patelnię. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
3
W przypadku ryb gefilte, pulsować połowę łososia i lingcod na raz w robocie kuchennym, aż drobno posiekane; nie czyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosośłosoś
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
4
Zeskrobać do dużej miski. Wirować cebulę w procesorze, aż gładko pured i dodać do ryby z jaj, 1/3 szklanki mączki Macy, pieprz, i sól; mieszać aż do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka Z MacyMączka Z Macy
PieprzPieprz
CebulaCebula
JajkoJajko
RybyRyby
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Mieszanka powinna być wystarczająco mocna, aby utrzymać swój kształt po uformowaniu w kulkę rękami. Jeśli jest zbyt miękki, wymieszaj 2 do 3 łyżek. więcej Macy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka Z MacyMączka Z Macy
6
Rękami, mieszanka ryb, 2 łyżki. na raz, w gładkie kulki i ustawić nieco od siebie na talerzu. Często płucz ręce w chłodnej wodzie, aby zapobiec przyklejaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
RybyRyby
7
Doprowadzić bulion na patelni do wrzenia na dużym ogniu; dostosować ciepło do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodaj wystarczającą ilość kulek rybnych do patelni, aby stworzyć pojedynczą warstwę bez tłoczenia. Gotować na wolnym ogniu, odsłonięte, aż kulki są nieprzezroczyste po przecięciu na środku, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Rybę gefilte wyjąć z patelni łyżką szczelinową i osuszyć na papierowych ręcznikach, drapując rybę folią, jeśli będziesz podawać ją na ciepło (patrz UWAGI). Powtórz, aby ugotować pozostałe ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PatelniaPatelnia
10
Do sosu chrzanowego, w misce, połączyć śmietanę, chrzan i koperek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChrzanowySos Chrzanowy
Chrzan PospolityChrzan Pospolity
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
KoperKoper
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
11
Ułóż warzywa sałatkowe na poszczególnych talerzach lub talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
12
Połóż rybę na zieleni i dodaj marynaty, sos chrzanowy i sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos ChrzanowySos Chrzanowy
Ogórki KiszoneOgórki Kiszone
ZieloniZieloni
RybyRyby
SólSól

Polecane wino: Chardonnay, Pinot Noir, Sauvignon Blanc

Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
Chateau Ste. Michelle Indian Wells Wino Chardonnay
"Nasze Indian Wells Chardonnay zapewnia atrakcyjny tropikalny charakter owoców typowy dla ciepłych miejsc, takich jak Wahluke Slope. Lubię ten dojrzały ananas Chardonnay i toffi maślane smaki i bogatą, kremową konsystencję. Spróbuj z przegrzebkami, krewetkami lub makaronem z bogatymi sosami."- Bob Bertheau
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia34
Magazyn