Przepis łosoś Gefilte ryby jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym pescatarian opcja dla miłośników Żydowskiego jedzenia. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 285 kalorii. Na 3,31 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Przynosi wam to moje przepisy. Mieszanka Macy, sól, chrzan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilku osobom spodobała się ta przystawka. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Łosoś Gefilte Ryba, Ellyn Goodrich ' s Alaskan Halibut and Salmon Gefilte Fish Terrine (Pareve), oraz Ryba Gefilte.
Instrukcje
1
Do bulionu, w 5-do 6-qt. patelnię, połączyć cebulę, marchew, seler, pieprz, 2 qt. woda i kostki bulionowe. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, przykryć, zmniejszyć ogień,i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa będą bardzo miękkie, o 45 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostka Bulionowa
Pieprz
Warzywa
Marchew
Seler
Bulion
Cebula
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Wlać bulion przez durszlak do miski. Wyrzucić przyprawy i zwrócić bulion na patelnię. Odstawić.
W przypadku ryb gefilte, pulsować połowę łososia i lingcod na raz w robocie kuchennym, aż drobno posiekane; nie czyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
łosoś
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
4
Zeskrobać do dużej miski. Wirować cebulę w procesorze, aż gładko pured i dodać do ryby z jaj, 1/3 szklanki mączki Macy, pieprz, i sól; mieszać aż do mieszania.
Mieszanka powinna być wystarczająco mocna, aby utrzymać swój kształt po uformowaniu w kulkę rękami. Jeśli jest zbyt miękki, wymieszaj 2 do 3 łyżek. więcej Macy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mączka Z Macy
6
Rękami, mieszanka ryb, 2 łyżki. na raz, w gładkie kulki i ustawić nieco od siebie na talerzu. Często płucz ręce w chłodnej wodzie, aby zapobiec przyklejaniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Ryby
7
Doprowadzić bulion na patelni do wrzenia na dużym ogniu; dostosować ciepło do gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Dodaj wystarczającą ilość kulek rybnych do patelni, aby stworzyć pojedynczą warstwę bez tłoczenia. Gotować na wolnym ogniu, odsłonięte, aż kulki są nieprzezroczyste po przecięciu na środku, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Rybę gefilte wyjąć z patelni łyżką szczelinową i osuszyć na papierowych ręcznikach, drapując rybę folią, jeśli będziesz podawać ją na ciepło (patrz UWAGI). Powtórz, aby ugotować pozostałe ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ryby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Ręczniki Papierowe
Folia Aluminiowa
Patelnia
10
Do sosu chrzanowego, w misce, połączyć śmietanę, chrzan i koperek.
Łosoś świetnie komponuje się z Chardonnay, Pinot Noir i Sauvignon Blanc. Aby zdecydować się na biały lub czerwony, należy wziąć pod uwagę przyprawy i sosy. Chardonnay jest świetnym przyjacielem maślanych, kremowych potraw, a sauvignon blanc może uzupełniać Dania ziołowe lub cytrusowe. Lekka czerwień o niskiej zawartości taniny, taka jak pinot noir, świetnie komponuje się z pieczonym lub grillowanym łososiem. Chateau Ste. Michelle Indian Wells Chardonnay wino z 5 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.