Łatwy Dżem Z Rabarbarem Jabłkowym
Łatwy dżem z rabarbarem jabłkowym może być tylko przyprawą, której szukasz. Jedna porcja zawiera 337 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu. Ten bezglutenowy i wegański przepis służy 6 i kosztuje 1,38 zł za porcję. Dzień Matki będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką jabłka, cukier, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 18%, to danie nie jest tak spektakularne. Podobne przepisy to Dżem Brzoskwiniowy Rabarbarowy, Easy Apple Noodle & Rabarbar Crisps, oraz Łatwy Serek śmietankowy i dżem Duński.
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszać rabarbar, jabłka, cukier, wodę i cynamon. Doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na średnim ogniu przez 20 minut lub aż owoce będą miękkie. Wymieszać pektynę i gotować przez 5 minut.
Chochle do sterylnych słoików, przetrzeć obręcze czystą szmatką lub ręcznikiem papierowym i uszczelnić nowymi pokrywkami. Proces w kąpieli z gotującej się wody przez co najmniej 10 minut lub zgodnie z zaleceniami lokalnego oddziału, jeśli jesteś na dużej wysokości. Przechowywać nieotwarte słoiki w chłodnym ciemnym miejscu. Dżem przechowywać w lodówce po otwarciu.