Zwiędła Eskarola z czosnkiem, cytryną i olejem
Zwiędła Escarole z czosnkiem, cytryna i olej może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.37 za porcję. Jedna porcja zawiera 177 kalorii, 5G białka, oraz 15 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Jeśli masz oliwę z oliwek, pastę anchois, eskarole i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Zwiędła Sałatka Escarole, Zwiędła Eskarola z jabłkami, oraz Fettuccine z zwiędłą Escarole i pieczarkami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia na głębokiej patelni na średnim ogniu z czosnkiem i sardelą. Gotować razem 3 do 4 minut, aby zaparzać czosnek do oleju.
Wyjąć ząbki czosnku i wymieszać olej do wymieszania w roztopionej anchois i dodać płatki czerwonej papryki. Podnieś ciepło do średniej-wysokiej. Gdy olej marszczy lub zaczyna opadać dym, dodaj zieleninę i wymieszaj smażyć je 2 do 3 minut. Wycisnąć sok z cytryny na zieleni, wrzucić, i służyć.