Zupa Z Żołędzi-Tymianek
Need a zupa bezglutenowa, pierwotna i wegetariańska? Acorn Squash-zupa tymianek może być spektakularny przepis spróbować. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.93 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 328 kalorii. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka Acorn squash, przybranie: 8 gałązek tymianku, pory i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%. Spróbuj Miód pieczony Acorn Squash z tymiankiem, Pieczone Acorn Squash Z Tymiankiem I Czosnkiem, oraz Acorn Squash Pot Pie with Wild Rice & Almond-Thyme Cream Sauce dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cut 1-calowy kawałek od dołu 8 squash, pozwalając squash siedzieć płasko.
Usuń łodygi z wierzchołków. Wyjąć i wyrzucić nasiona.
Posypać squash z solą i pieprzem,i miejsce, pokroić bok do góry, w lekko nasmarowane 15-x 10-calowy jellyroll patelni.
Piec w 350 przez 30 minut lub do miękkości. Lekko schłodzić. Miąższ miąższu squasha, pozostawiając muszle o grubości 1/4 cala. Miąższ rezerwowy; muszle umieścić w plastikowych torebkach. Uszczelnić i schłodzić 8 godzin.
Resztki żołędzi obrać, usunąć nasiona i posiekać miąższ.
Usunąć i wyrzucić zielone wierzchołki z porów i wyrzucić.
Pokrój białe porcje na pół wzdłuż i pokrój w plastry 1/2 cala.
Roztopić 2 łyżki masła w dużym piecu holenderskim na średnim lub średnim ogniu; dodać posiekaną dynię, por, czosnek i 2 łyżki tymianku. Smażyć 10 minut.
Dodać bulion i gotować 30 minut lub aż squash jest miękki. Wymieszać z zarezerwowaną pieczoną pulpą do dyni. Lekko schłodzić.
Mieszanka procesowa, partiami, w robocie kuchennym lub blenderze, aż będzie gładka. Powrót do holenderskiego piekarnika; przykryć i schłodzić 8 godzin.
Wymieszać pół na pół do zupy; gotować do ogrzania. (Nie gotować.)
Roztopić pozostałe 2 łyżki masła na dużej patelni.
Dodaj muszle squasha, ściąć boki w dół, i gotować 2 protokół lub aż krawędzie są rumiane.
Podawać zupę w skorupkach i w razie potrzeby udekorować.