Zupa z pieczonych buraków z Crème Fraîche

Zupa z pieczonych buraków z Crème Fraîche
Zupa z pieczonych buraków z Crème Fraîche jest bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie przepis z 2 porcjami. Na 1,53 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 282 kalorie, 4G białka, oraz 20 g tłuszczu. Niewiele osób lubiło tę zupę. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką wodę, oliwę z oliwek, zmielony imbir i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Zupa Z Pieczonych Buraków Z Crème Fraîche, Zupa z pieczonych buraków z tymiankiem, cytryną i Crème Fraîche, oraz Zupa z pieczonej dyni z Creme Fraiche.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°. buraki owinąć w folię i piec do miękkości po przekłuciu widelcem, około 1 godziny. Super. Buraki obieramy.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
Pokroić 1/4 1 buraka w kostkę 1/4 cala; rezerwy do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
3
Pokrój Pozostałe buraki na 1/2-calowe kawałki.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
4
Roztopić masło z olejem w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
5
Dodaj por, cebulę i seler i gotować, aż zacznie brązowieć, często mieszając, o 13 protokół. Wymieszać imbir, ziele angielskie, biały pieprz i 1/2-calowe kawałki buraków. Gotować, aż warzywa zaczną przyklejać się do dna garnka, często mieszając, około 7 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biały PieprzBiały Pieprz
WarzywaWarzywa
Ziele AngielskieZiele Angielskie
SelerSeler
ImbirImbir
CebulaCebula
BurakBurak
PorPor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
6
Dodaj 2 szklanki wody, liść laurowy, gałązkę tymianku i gałązkę pietruszki. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć, i gotować na wolnym ogniu, aż warzywa są bardzo miękkie, o 25 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Liście LauroweLiście Laurowe
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TymianekTymianek
WodaWoda
7
Usuń liść laurowy, gałązkę tymianku i gałązkę pietruszki. Chłodna zupa lekko. Praca partiami, zupa puree w blenderze ze śmietaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Lekko ostudzić, przykryć i schłodzić.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Liście LauroweLiście Laurowe
Pietruszka-naćPietruszka-nać
KremKrem
TymianekTymianek
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
8
Delikatnie przepłukać zupę (nie gotować). Podzielić na 2 miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Każdy dekorować 1 łyżką crème fraîche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
10
Posypać kostkami buraków.
Składniki, których będziesz potrzebować
BurakBurak
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia6
Magazyn