Zupa z pieczonej dyni to bezglutenowe i wegetariańskie danie główne. Jedna porcja zawiera 768 kalorii, 15g białka, oraz 47 g tłuszczu. Na 4,17 zł za porcję, ten przepis okładki 41% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, pieprz, liście szałwii i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 40 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 90%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Zupa Z Pieczonej Dyni, Zupa Z Pieczonej Dyni, oraz Zupa z pieczonej dyni dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
1
Rozgrzać oliwę w dużym rondlu na średnim ogniu, aż będzie gorąca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Dodaj cebulę, seler, marchew, i kij cynamonu i saute do miękkości, ale nie Brązowy, o 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Laska Cynamonu
Marchew
Seler
Cebula
3
Dodać bulion z kurczaka i kolendrę, jeśli używasz, i doprowadzić do wrzenia. Dusić przez kilka minut. Wymieszać w squasha, aż będzie gładka, następnie gotować na wolnym ogniu delikatnie niech smaki stopić, o 10 protokół. Wyrzuć laskę cynamonu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Cynamonu
Rosół Z Kurczaka
Kolendra
Nóż Do Obierania
4
Zupę przecedzić w blenderze na gładką masę. (Zupę można przygotować do tego momentu, schłodzić, przykryć i schłodzić przez kilka dni lub zamrozić na około 1 miesiąc. Zagęszcza się w miarę schładzania i może wymagać rozcieńczenia za pomocą zapasu lub wody podczas podgrzewania.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Stado
Woda
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Odstawić zupę na patelnię i delikatnie podgrzać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj pół na pół, jeśli używasz. Wyreguluj przyprawę solą i pieprzem. Trzymaj ciepło aż do serwisu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Przyprawy
1
Dodaj zupę do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
Chochla
2
W razie potrzeby udekoruj serem i pestkami dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona Dyni
Ser
3
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. obierz squasha obieraczką do warzyw. Połowę długości, wyrzucić nasiona, a następnie pokroić w 1-calową kostkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Nóż Do Obierania
Nasiona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Obieraczka
Piekarnik
4
Umieścić w dużej misce i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Rozgrzać masło na średniej patelni na średnim ogniu. Gdy masło przestaje się spieniać i staje się jasnobrązowe, zdjąć patelnię z ognia i natychmiast dodać szałwię, cukier, ocet (cofnij się, aby nie dostać rozpryski), melasę i tosty przyprawy pocierać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sucha Przyprawa Rub
Melasa
Ocet
Masło
Cukier
Szałwia Lekarska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dobrze wymieszać i niech gotować na średnim ogniu na małym ogniu przez 1 do 2 minut, aby stopić smaki.
7
Wlać mieszaninę octu na squasha i wrzucić dobrze, a następnie przenieść do ciężkiego obramowanej blachy do pieczenia lub naczynia do pieczenia wystarczająco duże, aby trzymać squasha w jednej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet
Nóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Patelnia Do Pieczenia
8
Umieścić w piekarniku i piec, podrzucając co najmniej raz, aż bardzo miękkie i karmelizowane, o 45 minut do 1 godziny. Odstawić na bok, aż będzie wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, ale nadal ciepły, więc płyny są ciekłe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
9
Pracując partiami, jeśli to konieczne, przenieś ciepłą dynię i wszystkie płyny do gotowania do robota kuchennego i przetworz do gładkości. Zużyć natychmiast, przechowywać w lodówce do 5 dni lub zamrażać do 2 miesięcy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot Kuchenny
1
Podawać puree na własną rękę jako dodatek do pieczonego kurczaka, indyka lub wieprzowiny; wymieszać z polentą tuż przed końcem gotowania; użyć jako farsz do ravioli; zrobić zupę; lub użyć do smaku pastiny. Możesz też pominąć szałwię, doprawić zmielonym cynamonem i świeżo startą gałką muszkatołową do smaku i użyć jako substytut dyni w puszkach w ulubionym przepisie na ciasto z dyni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cynamon Mielony
Dynia Konserwowa
Pieczony Kurczak
Farsz
Pastina
Polenta
Dynia
Ravioli
Gałka Muszkatołowa
Cała Turcja
Wieprzowina
Szałwia Lekarska
Zupa
2
Toast nasiona kopru włoskiego, nasiona kolendry i ziarna pieprzu w małej, ciężkiej patelni na średnim ogniu. Kiedy Koper zmieni kolor na jasnobrązowy, pracuj szybko. Włącz wentylator wyciągowy, dodaj płatki czerwonej papryki i wrzuć, Wrzuć, Wrzuć, zawsze pod wentylatorem. Natychmiast przekręć mieszankę przypraw na talerz, aby ostygła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Całe Nasiona Kolendry
Nasiona Kopru Włoskiego
Pieprz
Koper Włoski
Tosty
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Umieścić mieszaninę w blenderze z chili w proszku, sól, i cynamon i miksować, aż przyprawy są równomiernie zmielone. Jeśli masz mały młynek do przypraw lub młynek do kawy przeznaczony do mielenia przypraw, zmiel tylko koper włoski, kolendrę, pieprz i płatki chili.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej Papryki
Chili W Proszku
Kolendra
Cynamon
Kawa
Koper Włoski
Pieprz
Przyprawy
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4
Wlać do miski i wrzucić z pozostałymi składnikami. Przechowywać mieszankę przypraw w szklanym słoiku w chłodnym, suchym miejscu lub zamrozić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mieszanka Przyprawowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona