Zupa z jagnięciny, kiełbasy i fasoli
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać jagnięcinę, kiełbasa, i zupa fasolowa spróbować. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 362 kalorie, 22g białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,39 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz bez kości, odtłuszczony bulion z kurczaka, tymianek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Spróbuj Zupa z szynki lub jagnięciny, Zupa ze spiżarni (: zupa z kiełbasy, fasoli i makaronu ze szpinakiem), oraz Zupa Z Kiełbasą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokroić jagnięcinę na 1-calowe kawałki.
W 5-do 6-quart patelni, połączyć jagnięcinę, tymianek i 1 szklankę wody. Przykryć i doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.
Odkrywać i gotować na dużym ogniu, często mieszając, aż na dnie patelni powstanie brązowy film, około 15 minut.
Dodać 1/3 bulionu szklanki i wymieszać poluzować rumiane kawałki, następnie mieszać często aż jagnięcina jest lekko rumiane, o 4 protokół.
Dodać pozostały bulion i liście laurowe; doprowadzić do wrzenia.
Odciąć 1/4 wierzchu z główki czosnku.
Dodać główkę czosnku do bulionu. Przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż jagnięcina będzie miękka po przekłuciu, o 1 godzinę.
Łyżką szczelinową wyjąć czosnek i odstawić na bok. Na patelni dodaj pomidory (w tym sok), kiełbaski i fasolę.
Wycisnąć ząbki czosnku z głowy i dodać goździki do zupy. Zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować na wolnym ogniu do mieszania smaków, o 5 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Jeśli zupa jest grubsza niż chcesz, cienkie z odrobiną wody i gotować na wolnym ogniu 2 do 3 więcej minut do mieszania smaków. Chochle do misek lub kubków i dodać sól i pieprz do smaku.