Zupa z jagnięciny i jęczmienia
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj zupy z jagnięciny i jęczmienia. Na 1,56 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 128 kalorii, 15g białka, oraz 2G tłuszczu każdy. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Przynosi wam to moje przepisy. Udaj się do sklepu i odbierz marchew, seler, jęczmień perłowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 8 godzin i 50 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zupa z jagnięciny i jęczmienia, Zupa z jagnięciny i jęczmienia, oraz Obfita zupa jagnięca i jęczmienna dla podobnych receptur.
Instrukcje
Włożyć golonki do wolnej kuchenki i dodać połowę marchwi, selera i cebuli.
Wlać bulion, przykryć i gotować na małym do miękkości, około 8 godzin.
Wyjąć uchwyty na talerz, przykryć folią i schłodzić. Przelej płyn do dużej miski. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 5 godzin lub na noc. Gdy płyn ostygnie, usuń stałą warstwę tłuszczu, która tworzy się na wierzchu.
Usuń mięso z goleni, odrzucając cały tłuszcz i chrząstkę.
Jagnięcinę pokroić na małe kawałki.
Do dużego garnka wlać odtłuszczoną ciecz.
Dodaj pozostałe marchewki, seler i cebulę. Wymieszać z jagnięciną i jęczmieniem. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej-wysokiej i gotować, aż warzywa i jęczmień będą miękkie, o 30 protokół. Doprawić solą i pieprzem.
W razie potrzeby posypać natką pietruszki i podawać na gorąco.