Zupa Pomidorowa Pieczona
Pieczona zupa pomidorowa może być tylko zupą, której szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 149 kalorii, 6G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.72 za porcję. Jeśli masz oliwę z oliwek, bazylię, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 65%. Podobne przepisy to Ognista zupa pomidorowa z pieczoną ciecierzycą, Zupa Pomidorowa Pieczona, oraz Zupa Pomidorowa Pieczona.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Wyłożyć dużą blachę do pieczenia folią aluminiową.
Rozłóż pomidory, cebulę i czerwoną paprykę w 1 warstwie na przygotowanej blasze do pieczenia.
Skropić oliwę z oliwek mieszanką pomidorową i doprawić solą i pieprzem.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 30 minut; dodać czosnek i kontynuować pieczenie, aż mieszanina pomidorów będzie miękka, o 15 więcej minut.
Doprowadzić rosół z kurczaka, bazylia i pietruszka do wrzenia w dużym garnku; zmniejszyć ogień i gotować.
Połowę mieszanki pomidorowej umieścić w blenderze. Przykryj i przytrzymaj pokrywkę; pulsuj kilka razy przed wyjściem, aby zmiksować na gładką masę, dodając niewielką ilość ciepłego bulionu z kurczaka, jeśli potrzebny jest płyn.
Wlać puree mieszanki pomidorowej do stockpot z bulionem z kurczaka. Przecier pozostałą połowę mieszaniny pomidorów i dodać do mieszaniny bulionu kurczaka, dobrze mieszając. Dusić przez 5 minut.