Zupa Minestrone z makaronem, fasolą i warzywami

Zupa Minestrone z makaronem, fasolą i warzywami
Zupa Minestrone z makaronem, fasolą i warzywami wymaga około 4 godziny i 15 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 2,2 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 426 kalorii, 25g białka, oraz 5G tłuszczu. Mieszanka dekoracji bazylii, liści laurowych, cukinii i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako dość tanie danie główne dla Jesień. Ten przepis z Foodnetwork ma 109 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 99%, co jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Zupa Minestrone z makaronem z komosy ryżowej, Zupa Minestrone z dynią piżmową, jarmużem i białą fasolą {jak jemy z ograniczonym budżetem}, oraz Toskańska zupa z białą fasolą, warzywami i ziołami.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
W powolnej kuchence połącz bulion, pomidory, fasolę, marchewkę, seler, cebulę, tymianek, szałwię, liście laurowe i po 1/2 łyżeczki soli i czarnego pieprzu. Przykryj i gotuj na małym ogniu przez 6 do 8 godzin lub na wysokim przez 3 do 4 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Opakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, OdsączonegoOpakowanie Groszku Groszkowego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Drobno Posiekanego Chili Jalapeno Z Nasionami2 łyżki Drobno Posiekanego Chili Jalapeno Z Nasionami
3
Trzydzieści minut przed gotowaniem zupy dodaj ditalini, cukinię i szpinak. Przykryj i gotuj jeszcze 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
DitaliniDitalini
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (okDo 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
Grzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, RozdrobnioneGrzanki Sałatkowe Z Cebulą I Czosnkiem, Rozdrobnione
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
4
Usuń liście laurowe i dopraw do smaku solą i czarnym pieprzem. Zupę kadzi przełożyć do misek i posypać parmezanem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sos Pomidorowy Hunt's®Sos Pomidorowy Hunt's®
3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła3 łyżki Plus 1-1/2 łyżeczki Roztopionego Masła
1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)1 (28 Uncji) Puszka Pieczonych, Pokrojonych W Kostkę Pomidorów (zalecane: Muir Glen)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
ChochlaChochla
5
W razie potrzeby udekoruj bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka

Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano

Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje najlepsze typy dla Minestrone. Włosi znają Jedzenie i znają wino. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Możesz spróbować Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 40 dolarów za butelkę.
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Castello di Monsanto Il Poggio Chianti Classico Riserva
Kolor: Jasny granat czerwony. Bukiet: złożony i rozwinięty z aromatami dojrzałych owoców. Smak: intensywny i bogaty z dużą wagą i ekstraktem, słodycz dojrzałych owoców utrzymuje się na długim finiszu. Zalecane z: kaczką, ptakami łownymi i daniami z czerwonego mięsa. Doskonałe połączenie z wyśmienitym daniem sera.
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn