Zupa grochowa z boczkiem wieprzowym może być właśnie daniem głównym, którego szukasz. Za 58 centów za porcję ten przepis pokrywa 14% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 262 kalorie , 14 g białka i 8 g tłuszczu . Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób. Można nim delektować się o każdej porze, ale szczególnie nadaje się na jesień . 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, paleolitycznej i pierwotnej . Ten przepis z Allrecipes wymaga białego wina, cebuli, soli i mielonego pieprzu oraz boczku wieprzowego. Od przygotowania do talerza ten przepis zajmuje około 2 godzin i 25 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 74% . Ten wynik jest całkiem niezły. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Zupa grochowa z wieprzowiną , Zupa z wędzonej szynki z groszku i zielonego groszku oraz Zupa grochowa .
Instrukcje
1
Gotuj i mieszaj cebulę i boczek wieprzowy w dużym garnku na średnim ogniu, aż wieprzowina się zrumieni, a cebula stanie się półprzezroczysta, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzuch Wieprzowy
20 Cienkich Plastrów Cukinii
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Dodać wodę, bulion warzywny, białe wino, groszek łuskany, tymianek, nasiona selera, liście laurowe, sól i pieprz; wymieszać do połączenia. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż smaki się połączą, około 2 godzin, od czasu do czasu mieszając.