Zioła i piwo duszony królik
Zioła i piwo duszony królik może być tylko napojem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 57g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 500 kalorii. Na 4,03 zł za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Allrecipes ma 67 fanów. Dzień Ojca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz mięso królicze, oliwę z oliwek, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia spektakularny spoonacular wynik 82%. Spróbuj Zioła i piwo duszony królik, Piwo Duszony Królik, oraz Duszony Królik dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść 1/2 szklanki mąki, sól i pieprz w plastikowej torbie; wrzucić do wymieszania.
Dodać kawałki królika, wrzucić do herbu z mieszaniną mąki i strząsnąć nadmiar.
Podgrzać 2 łyżki oliwy z oliwek w holenderskim piecu na średnim ogniu, aż lekko do palenia.
Posmarować kawałki królika z każdej strony na złoty kolor, a następnie odstawić.
Wlać pozostałą łyżkę oliwy z oliwek i wymieszać z pokrojoną cebulą. Gotować, aż cebula zmięknie, około 2 minut; następnie wymieszać grzyby i czosnek, gotować przez dodatkowe 2 minuty.
Dodać tymianek, bazylia, rozmaryn i liście laurowe; doprawić do smaku solą i pieprzem.
Ułóż rumiane kawałki królika w holenderskim piekarniku i wlej piwo i wywar z kurczaka. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, następnie zmniejszyć ogień do średnio-niskiego, przykryć i gotować na wolnym ogniu, aż królik będzie bardzo miękki, 25 do 30 minut.
Wymieszać 3 łyżki mąki do zmiękczonego masła, aż będzie gładka.
Wyjmij królika z gotującego się bulionu i odstaw na bok. Usuń z płynu widoczny tłuszcz, a następnie wlej pastę maślaną. Gotować na wolnym ogniu przez 3 lub 4 minuty, aż zgęstnieje, następnie usunąć liście laurowe, w razie potrzeby ponownie doprawić solą i pieprzem i wymieszać natkę pietruszki.
Zagęszczony SOS podawać z duszonym królikiem.