Ziemniaczane Latkes Pasternak
Ziemniaczane Latkes Pasternak może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 181 kalorii, 2G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 26 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz ziemniaki russet, akompaniament: mus jabłkowy i / lub śmietana, olej roślinny i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Jest to niedrogi przepis dla fanów Żydowskiego jedzenia. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Latki Ziemniaczane I Pasternakowe, Latki Ziemniaczano-Pasternakowe, oraz Latkes Pasternak Ze Słodkich Ziemniaków.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 121°.
Ziemniaki obrać i grubo zetrzeć w misce.
Dodaj sok z cytryny i wrzucić do połączenia.
Umieść ziemniaki na ręczniku,a następnie zbierz rogi, aby utworzyć worek i mocno skręcić, aby wycisnąć jak najwięcej płynu. Wymieszać ziemniaki razem z pasternakiem, mąką, jajkami, szczypiorkiem, solą i pieprzem, aż dobrze się połączą.
Rozgrzać olej w 12-calowej patelni nonstick na umiarkowanym ogniu do gorąca, ale nie palenie. Wypełnij 1/4 miara filiżanki trzy czwarte pełne z mieszaniną latke i ostrożnie łyżką do patelni, a następnie spłaszczyć do 3 cali średnicy z łopatką szczelinową. Forma 3 więcej latkes w patelni, następnie gotować, aż złoty, o 1 1/2 protokół z każdej strony.
Przenieś latkes szpatułką do ręczników papierowych, aby osuszyć. Trzymaj ciepło na stojaku ustawionym w płytkiej patelni do pieczenia w piekarniku. Zrób więcej latkes w ten sam sposób, w partiach po 4, z pozostałą mieszaniną.