Zdrowszy domowy makaron z serem
Zdrowszy domowy makaron z serem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 42g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 813 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $2.34 za porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka parmezanu, makaron, mleko i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Three Cheese Mac-domowy makaron z serem, Najlepszy wegański ser Mac n' , oraz Wegański makaron z serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Doprowadzić do wrzenia duży garnek lekko osolonej wody. Gotować makaron łokcia we wrzącej wodzie, mieszając od czasu do czasu, aż gotowane przez ale firma do ukąszenia, 8 protokół.
2 łyżki masła rozpuścić w rondlu na średnim ogniu. Wymieszaj mąkę, aby uzyskać zasmażkę. Powoli dodawać mleko do zasmażki, ciągle mieszając. Wymieszać w Cheddar i parmezan sery i gotować na małym ogniu, aż ser topi się i sos jest gęsty, o 3 protokół.
Makaron umieścić w dużym naczyniu do pieczenia i polać sosem. Dobrze wymieszać.
Roztopić 2 łyżki masła na patelni na średnim ogniu.
Dodaj bułkę tartą i mieszaj, aż masło się wchłonie, 2 do 3 minut.
Rozłóż makaron na pokrycie.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż sos serowy będzie gorący i bułka tarta są rumiane, o 30 protokół.