Zapiekany Tuńczyk z sałatką z rukoli

Zapiekany Tuńczyk z sałatką z rukoli
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Zapiekany Tuńczyk z sałatką z rukoli może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 43g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 274 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 5,78 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz liście rukoli, steki z tuńczyka żółtopłetwego, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Zapiekany Tuńczyk z oliwkowo-Tapenadowym winegretem i rukolą, Zapiekany Tuńczyk z oliwkowo-Tapenadowym winegretem i rukolą, oraz Zapiekany Tuńczyk z oliwkowo-tapenadowym winegretem i rukolą.

Instrukcje

1
Steki z tuńczyka posypać 1 łyżeczką pieprzu i 1/4 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
PieprzPieprz
SólSól
2
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj steki z tuńczyka; gotować 2 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
4
Połącz 1/2 łyżeczki pieprzu, 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżkę oleju i sok w dużej misce; wymieszaj trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
SokSok
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodać rukolę i koper włoski; dobrze wrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
RukolaRukola
Koper WłoskiKoper Włoski
6
Umieścić około 2 szklanki sałatki na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z 1 stek z tuńczyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
Prowincja Peju Merlot
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia47
Magazyn