Zapiekany Tuńczyk z sałatką z rukoli
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Zapiekany Tuńczyk z sałatką z rukoli może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 43g białka, 8G tłuszczu, oraz w sumie 274 kalorie. Ten przepis służy 4. Na 5,78 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 30% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz liście rukoli, steki z tuńczyka żółtopłetwego, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Zapiekany Tuńczyk z oliwkowo-Tapenadowym winegretem i rukolą, Zapiekany Tuńczyk z oliwkowo-Tapenadowym winegretem i rukolą, oraz Zapiekany Tuńczyk z oliwkowo-tapenadowym winegretem i rukolą.
Instrukcje
Steki z tuńczyka posypać 1 łyżeczką pieprzu i 1/4 łyżeczki soli.
Podgrzać 1 łyżkę oleju w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj steki z tuńczyka; gotować 2 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Połącz 1/2 łyżeczki pieprzu, 1/2 łyżeczki soli, 1 łyżkę oleju i sok w dużej misce; wymieszaj trzepaczką.
Dodać rukolę i koper włoski; dobrze wrzucić.
Umieścić około 2 szklanki sałatki na każdym z 4 talerzy; top każdej porcji z 1 stek z tuńczyka.
Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane
Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah