Zapiekanki z masłem czosnkowo-cytrynowym
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać przegrzebki z masłem czosnkowo-cytrynowym spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.23 za porcję. Jedna porcja zawiera 156 kalorii, 1G białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i podnieś szalotkę, oliwę z oliwek, ząbki czosnku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Masło Czosnkowe Cytrynowe, Cytrynowa Bazylia Masło Czosnkowe, oraz Masło Cytrynowe Czosnek Krewetki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj 4 łyżki posiekanej pietruszki, masło, posiekaną szalotkę, mielony czosnek i startą skórkę cytryny w średniej misce do wymieszania. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Przyprawione masło można zrobić 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.)
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Rozgrzać olej w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj bułkę tartą; smażyć, aż chrupiące i złoty, o 6 protokół.
Pocierać trochę przyprawione masło na dole i po bokach czterech 1 1/4-cup ramekins lub kubki budyniu. Przegrzebki podzielić między przygotowane potrawy.
Rozprowadzić 1 łyżeczkę pozostałego przyprawionego masła na wierzchu przegrzebków w każdym naczyniu. Wierzch z bułką tartą, dzieląc równo. Bułka tarta z pozostałym przyprawionym masłem.
Umieść kraty przegrzebkowe na dużej blasze do pieczenia.
Piec, aż przegrzebki są gotowane przez, o 25 protokół.
Posypać pozostałą 1 łyżką posiekanej natki pietruszki i podawać.