Zapiekanka z szynką i ziemniakami (łatwa i ekonomiczna!)
Zapiekanka z szynką i ziemniakami (łatwa i ekonomiczna!) jest bezglutenowe przystawka. Jedna porcja zawiera 335 kalorii, 11g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 10. Na 95 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 5 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Udaj się do sklepu i odbierz lite mięso luncheon, margarynę, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 68%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Zapiekanka z kiełbasą-ryż, sucha zupa cebulowa mix i więcej tworzą ekonomiczną i smaczną zapiekankę, Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem, oraz Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posmaruj ciężki garnek lub holenderski piekarnik.
Warstwę około 1/3 ziemniaków na dno przygotowanego garnka.
Na wierzchu rozprowadzić 1/2 mięsa obiadowego.
Posypać około 1/2 margaryny i około 1/3 soli. Powtórz kroki jeszcze raz, a następnie ułóż pozostałe ziemniaki i margarynę na wierzchu. Doprawić solą.
Wlać mleko na mieszaninę ziemniaków i przykryć.
Podgrzewaj garnek na średnim ogniu, aż mleko zacznie bąbelkować, a następnie zmniejsz ciepło do średnio-niskiego. Dusić, aż ziemniaki będą miękkie, o 20 protokół.